ZAFERTEPE’DE ŞEHİT ENGİN BALCI PARKI VE HALI SAHA HİZMETE AÇILDI
300x250
Kütahya Belediyesinin Zafertepe Mahallesi’nde alt ve üst yapısını tamamen yenilediği Şehit Engin Balcı Parkı ve Zafertepe Halı Sahası, Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Zafertepe Mahallesi’nde bulunan ve uzun süredir yenilenmesi beklenen Şehit Engin Balcı Parkı alt ve üstyapısıyla tamamen yenilenerek, Zafertepe Halı Sahası ise sıfırdan imal edilerek, Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yine hayırlı bir Cuma gününde hayırlı bir iş için bir araya gelmemizi sağlayan Rabbim’e şükürler olsun. Mahallemize uzun yıllardır hizmet veren parkımızın yenilenme ve mahallemize yakışır bir görünüme kavuşturulma ihtiyacı vardı. Diğer mahallelerimizdeki parklara ve Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün faaliyetleri içerisinde 2022 yılında söz konusu parkımızın da içinde bulunduğu ihale kapsamında bu yenilemeyi yaptık, bugün de açılışını yapıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Mahallelerimize bu hizmetlerle birlikte diğer müdürlüklerimizin de vermiş olduğu bazı hizmetleri bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum. Gittiğimiz birçok mahallemizde vatandaşlarımızın talebi bu yöndeydi; Ne yaptığınızı geldiğinizde açıklarsanız bizler de hiç olmazsa mahallemize yapılan hizmetleri bu sayede öğrenmiş oluruz diye. Zafertepe Mahallemize 1 adet e-belediye bilgi terminali yerleştirmişiz. Muhtarlık binamıza güvenlik kamerası sistemi kuruldu. İkinci itfaiye istasyonumuzu yaptık. Mahallemizde yeni doğalgazlı mahalle fırını tamamlanarak hizmete açıldı. 2 bin 231 metre içme suyu hattı imalatı yapıldı. 521 adet su sayacı değişimi gerçekleştirildi. 3 bin 503 metre kanalizasyon hattı imalatı, yine 3 bin 503 metre yağmur suyu hattı imalatı yapıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz tarafından 93 ailemize rehberlik hizmeti verildi. Bereket Kart uygulaması kapsamında 37 ailemize, Eğitime Destek projesi kapsamında 28 ailemize, Eşya Bankacılığı kapsamında 19 ailemize, Gıda Bankacılığı kapsamında 167 ailemize, Giysi Bankacılığı projemiz kapsamında 33 ailemize, Hilal Bebek projesiyle 25 ailemize destek sağlandı. Kadın Çocuk Danışma ve Dayanışma Merkezimiz kapsamında 57 vatandaşımızla görüşme yapılıp rehberlik hizmeti verildi. Hilal Kart uygulamamız kapsamında 193 ailemize destek sağlandı. 1 kardeşimize Mehmetçik Kart, mahallemizin günlük temizlik ve diğer belediye hizmetleri yapıldı, yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Sokak hayvanlarımız için 1 adet beslenme odağı yapıldı mahallemize. 221 adet yapı ruhsatı verildi, 19 adet yapı kullanım izin belgesi verildi. Toplam 14 bin 99 ton asfalt kaplaması yapıldı, bin 421 ton asfalt yama çalışması, 544 metrekare beton parke kaldırım çalışması, bin 104 metrekare beton parke ve kaldırım tamiratı, 6 bin 866 metrekare soğuk asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi. Bugün açılışını yaptığımız şehit polis memurumuz Engin Balcı adına düzenlemiş olan park çalışmasını da mahallemize kazandırmış olduk. Ayrıca bir adet de sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı gerçekleştirildi. Onu da bu tören kapsamında açmış olacağız. Bu vesileyle Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze ve Bakanımıza da huzurunuzda teşekkür ediyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum, mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Şehit Engin Balcı’nın isminin yaşatılmasına vurgu yapan Vali Ali Çelik, “Engin Balcı kardeşimiz adına Belediyemizce yeniden düzenlenen parkın ve futbol sahasının açılışı için bir araya geldik. Tüm kamu kurumlarımız ve belediyemiz üzerine düşen görevleri yapıyorlar ama bugün burada bir araya gelmemizin en güzel yanlarından bir tanesi de bizlere bu vatanı, vatan kılan ve vatan kalması için canlarını feda eden şehidimizin anısını anmak, onun ismi üzerinden bu vatanın geleceğini, milletimizin geleceğini kucaklayacak ruhu gençlere bakış açısı sunacak şekilde yaşatmak, ismini yaşatmak. Bizler kamu görevlileri olarak hizmeti, sorumlulukları, en iyisi yapmak için başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm kamu görevlileri gece gündüz çalışıyorlar ama bir hizmet mantalitesinin ötesinde o ruhu da yaşatmak için de var gücümüzle çalışmak gerekiyor. Bu hizmetlerin yapımında emeği geçen tüm kamu kurumlarına Belediyemize şükranlarımı arz ediyor, bu ruhun kaybolmaması, bu vatanın, milletin ebediyen var olması için, o ruhun yaşatılması için hepimizin içinde var olan sevgiyi, saygıyı ve gerektiğinde canını feda etme ruhunun kaybolmaması için de hepimize yerine getirmek temennisiyle de sözlerime son veriyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

Şehit polis memuru Engin Balcı’nın eşi Elif Balcı, “Şehidimin ismini yaşattığınız için, böyle bir parkı Kütahya’mıza kazandırdığınız için teşekkür ediyorum. Sağlıkla ve sıhhatle yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Şehit Engin Balcı Parkı ve Zafertepe Halı Sahası açılış törenine; Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık ve Ertuğrul Cevahir, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Kütahya Belediyesi Daire Müdürleri, şehit polis memuru Engin Balcı’nın eşi Elif Balcı ile ailesi ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği