YÜZDE 70 İŞ GARANTİLİ İŞBAŞI EĞİTİM PROTOKOLÜ İMZALANDI
300x250

Kütahya İŞKUR’un işverenlerle imzaladığı işbaşı eğitim protokolleriyle istihdam artıyor. İşbaşı eğitim programıyla kişiler tecrübe ve iş disiplini kazanırken, işverenler nitelikli personele kavuşuyor.
Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Nursan Kablo Donanımları AŞ arasında Kütahya İl Müdürlüğünde “İşbaşı Eğitim Protokolü” imzalandı.

Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim ve tecrübe edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programın imza töreni 24.05.2022 tarihinde Kütahya İŞKUR İl Müdürlüğünde yapıldı.
Törene; Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kamil UÇAN, Nursan AŞ Genel Müdürü Çağatay ÜSTÜNDAĞ, İnsan Kaynakları Direktörü Gökhan YILDIRIM ile Tavşanlı İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Muhterem AKSOY, İŞKUR Şube Müdürleri Ahmet KILIÇ ve Hüseyin AÇAR katıldı.


Yüzde 70 istihdam garantili protokol ile “ Kablo Montaj İşçisi” mesleğinde 200 kişinin işbaşı eğitime başlayacağını kaydeden İl Müdürü Kamil UÇAN; işbaşında eğitim alan kişilere günlük 163,59-TL cep harçlığı ile GSS primlerinin ödendiğini ifade etti.
NURSAN firmasının Kütahya için büyük bir değer olduğunun altını çizen Sn. Kamil UÇAN, “Kurumsal bir kimlik inşa edebilmiş, bugün hemen herkesin çalışmak istediği bir iş yeri haline gelmiş NURSAN firmasın ilimizde hizmet ediyor olması bizim için bir övünç kaynağıdır. Özellikle salgın sürecinde istihdamın artmasına ve korunmasına katkı sunan NURSAN ailesine şehrim adına teşekkür ediyorum.” dedi.
NURSAN firmasının işbaşı eğitim programlarında yıllık ortalama yüzde 74 istihdam sağladığını ifade eden İl Müdürü Kamil UÇAN; “2015-2021 yılları arasında düzenlenen 2625 kişilik işbaşı eğitim programıyla 1925 kişi NURSAN firmasında istihdam edildi” diye ekledi.
Fabrika hakkında bilgi veren ÜSTÜNDAĞ, Tavşanlı ve Kütahya fabrikalarında toplam 3 bin 119 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği