YONCALI TURİZMİNİ CANLANDIRACAK YATIRIMDA SONA GELİNDİ
300x250
Kütahya İl Özel İdaresi olarak Zafer Kalkınma Ajansı tarafından 2020 Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAGDEP) desteği almaya hak kazanan “Termal Sağlık Turizmi Odağında Yoncalı’nın Altyapısının Geliştirilmesi” projesi inşaat ve mekanik imalatları tamamlandı.. Geçici kabul ve performans çalışmaları sürüyor.
Proje kapsamında tesislere ve planlanan temel parsellere en yakın noktalara ön izoleli borular vasıtasıyla temel su altyapısı götürüldü. Bu proje ile 2 adet termal su deposu imalatları, 19 adet kuyu ve pompa imalatları tamamlandı.
Proje dahilinde yaklaşık 9000metre DN250 ve DN90 arası borulama imalatları yapıldı. Proje sonunda otomasyon sisteminin ring sistemi ile çalıştırılarak devreye alınması sayesinde 17 tesise kesintisiz su arzı sağlanmaya başlandı. Proje kapsamında sıcak su kuyularının birleştirilerek merkezi sistemde toplanması sağlanarak Mevcut ta su kullanmayan 5 adet yeni tesis termal suya kavuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığının mali desteği, proje iştirakçileri Kütahya Belediyesi ve Yoncalı Dübecik A.Ş’nin katkılarıyla proje gerçekleştirilerek Kütahyalı vatandaşların kullanımına sunuldu.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği