YEŞİLAY'DAN  GENÇLERE YÖNELİK AKRAN EĞİTİMİ
300x250
Yeşilay Kütahya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu’yu makamında ziyaret etti.
Ziyarette, KSBÜ Genç Yeşilay Topluluğu ile gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Akran Eğitimi Projesinin detayları görüşülerek başvuru süreci başlatıldı.
Ziyaret sırasında Genel Sekreter Kutlu Önal, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Sinan Darcan ile Yeşilay Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Alihan Yaşar Akkoç, Av. Betül Bengül Evirgen ve Şube Personeli Nimet Yazıkan yer aldı.
AKRAN EĞİTİMİNİN ÖNEMİ VURGULANDI
Akran Eğitimi Projesinin önemine vurgu yaparak, proje hakkında bilgilendirmeler yapan Başkan Prof. Dr. Topçuoğlu Ünal şunları söyledi: “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı bağımlı olmayan bireylerin bağımlılık sürecine girme riskini en aza indirmeyi planlayan bilimsel temelli bir programdır. Akran Eğitimi Programı kapsamında üniversitelerde eğitim gören kişilerin yaş gruplarına uygun olarak tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam içerikleri hazırlanmıştır. İçerikler Genç Yeşilay kulüpleri öncülüğünde öğrencilere verilmekte, öğrencilerin de sonrasında akranlarına eğitim vermeleri sağlanmaktadır. Yeşilay Farkındalık Programının alt projelerinden biri olan TBM Akran Eğitimi, bağımlılıkla mücadele alanında gençler arasında farkındalığın artırılmasını desteklemektedir. Bu vesileyle projemizin başlangıcı için Sayın Rektörümüzle görüşülmüş projemiz kendilerine aktarılmıştır. Projemize destek veren Sayın Rektörümüze çok teşekkür ederiz.”
“YEŞİLAYIN ÇALIŞMALARINI SON DERECE ÖNEMLİ BULUYORUM”
Yeşilay’ın artık uluslararası düzeyde kurumsallaşmış olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Yeşilay gurur kaynağımız olan bir sivil toplum kuruluşu. Herhangi bir sivil toplum kuruluşu gibi algıladığımız bir yer değil. Bence artık kamusal olarak en büyük paydaşımız diye söyleyebilirim. Çünkü günümüz dünyasında maalesef bağımlılıklar ve bağımlılıkla mücadele ana gündem konularımızdan birisi haline geldi. Bu noktada değişen ihtiyaçlara ve koşullara göre de yeni teknolojik, yenilikçi yaklaşımlar yapmak gerekiyor ki Yeşilay buna çok uyum sağladı. Bilimsel temelde ve çağdaş sayılabilecek uygulamaları var. Bunu ilimizde ve üniversitemizde de görüyoruz. Bu noktada Yeşilay’ın çalışmalarına bir sağlık üniversitesi olarak, paydaş olmayı, desteklemeyi, sinerji oluşturmayı son derece önemli buluyorum.” dedi.
BAĞIMLILARIN ÖYKÜLERİNİ İÇEREN KİTAP TAKDİM EDİLDİ
Ziyaret sırasında ayrıca 1-7 Mart Yeşilay Haftası ziyaretleri kapsamında; bir asrı aşkın süredir bağımlılıklarla mücadelesini sürdüren Yeşilay’ın, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nden (YEDAM) destek alan bağımlıların umut dolu öykülerini içeren “Renklerini Yeniden Kazananlar” kitabı Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu’ya takdim edildi. Yeşilay Yayınlarından çıkan kitapta, toplumun her kesiminden insanların birbirinden farklı deneyimlerinden ilham alınarak oluşturulan 19 öykü bulunuyor. Yaşanmış olaylardan kurgulanan öykülerde; çıkmazlarda kaybolanların feraha erişmeleri, insan umuduna dair izleri ve renkleri solanların yeniden yeşerme serüveni yer alıyor.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği