YEREL BASINA SAHİP ÇIKILMALI
300x250
Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, basın mensuplarının çok zor şartlar altında görevlerini yaptıklarını ve sorunlarının artarak çoğaldığını söyledi. Kamu ve özel sektör tarafından basına desteklerin artırılmasını isteyen Sağlam, acil önlemler almaya ve basına destek olmaya davet etti
Sağlam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Kütahya basınının her zaman yapıcı ve yol gösterici bir görev üstlendiğini dile getirdi. Basın mensuplarının çok önemli bir rol üstlendiğini ve halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda fedakarca görev yaptığını vurgulayan Sağlam “Ancak üzülerek belirtmek isterim ki basın mensuplarımızın sorunları artarak çoğalmakta ve çözüm bekleyen birçok sıkıntısı yer almaktadır. Mahalli basınımıza devlet ve özel sektör tarafından ilan-reklam, eğitim yönünden mutlaka desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir” dedi.
“AYAKTA KALMAYA ZORLANIYORUZ”
Öncelikle gazetelerin çok zor durumda olduğunu ve maliyetlerin yaklaşık yüzde 300’e varan artışlarla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Sağlam şöyle devam etti; “Dövizde yaşanan artışlar sonrasında maliyetler çok fazla yükselmiş ancak yaşanan düşüş sonrasında artışlar geri çekilmemiştir. Buda yerel gazetelerimizi ekonomik olarak çok büyük sıkıntılara sokmaktadır. Zor günler geçirdiğimiz bu günlerde herkesi yerel gazetelerimizi alarak destek olmasını istiyoruz. Tüm kurumlarımızın ve özel sektörümüzün yerel gazetelerimize abone olmaya ve ilanlarla desteklenmeye davet ediyorum. Bu noktada yerel basınımıza destek olan kurum ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür ederim”
Başkan Sağlam resmi ilan fiyatlarında ki artışında halen uygulanmamasının büyük sıkıntılara yol açtığına vurgu yaparak “Resmi ilan alan gazetelerimizin fiyatlarında halen artış yaşanmamıştır. Artan maliyetlere rağmen bu artışın yapılmaması gazetelerimizin daha da zora sokmuştur. Bu artışta acilen yapılmadır” dedi.
“BASIN MENSUPLARIMIZ EN İYİ
ŞEKİLDE GÖREVLERİNİ YAPMAKTADIRLAR”
Kütahya'daki basın mensuplarının görevlerini bulunduğu şartlar çerçevesinde en iyi şekilde yapmaya çalıştığını anlatan Sağlam, şunları söyledi: “İlimiz ve ülkemiz için var güçleriyle çalışan basın mensuplarımız gece gündüz demeden görevlerini icra etmektedirler. Bundan sonrada görevlerini en iyi şekilde yapacaklarından hiç şüphem yoktur. Yerel gazetelerimiz, internet sitelerimiz ve radyolarımız şehrimizin sorunlarına değinmekte ve vatandaşlarla yetkili birimler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Sorunları dile getirerek çözüm sağlanmasında önemli bir görev üstlenmektedir. İlimizde yer alan ve genel basın kuruluşlarının temsilcilerini yapan arkadaşlarımız Kütahya’mızı en iyi şekilde tanıtmakta ve başarılı bir şekilde görevlerini sürdürmektedirler. Ayrıca ilçelerde görev yapan basın mensuplarımıza da bir parantez açmak gerekmektedir. Tüm zor şartlara rağmen verdikleri hizmetler asla göz ardı edilemez. Çok daha kısıtlı imkanlarla görevlerini en iyi şekilde yaparak büyük bir özveri göstermektedirler. Kütahya menfaatlerini ön plana alarak görev yapan tüm basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti olarak tüm basın mensuplarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. 10 Ocak çalışan gazeteciler bayramını gerçek anlamıyla kutlayacağımız günlere ulaşmayı diliyorum.”
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği