Yeni kimliklere yoğun talep var
300x250

Yeni kimlik kartlarına aktarımı başlayan yeni tip sürücü kimlikleri için vatandaşların talebi yoğun. Kütahya Postası Gazetesinden Coşkun Çakmak'a açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Nüfus Müdürü Halil Topbaş, HES kodu alan bireyler tarafından oluşturulacak randevu ile işlemlerin yapılacağını söyledi.

21 Eylül tarihinde yeni tip sürücü belgelerinin yeni tip kimlik kartlarına aktarımına başlandı.
Uygulamanın başladığı ilk gün 50 işlemin gerçekleştiğini dile getiren Merkez İlçe Nüfus Müdürü Halil Topbaş, uygulamadan yararlanmak isteyen bireyler HES Kodu sonrası randevu almaları gerektiğine dikkat çekti.

İŞLEMLER RANDEVU İLE YAPILIYOR
Merkez İlçe Nüfus Müdürü Halil Topbaş; “21 eylül itibariyle yeni tip sürücü belgelerinde yer alan bilgiler yeni tip kimlik kartı çiplerine yüklenmeye başlandı. Vatandaşların bu işlem için bizlere müracaatı öncesi HES Kodu alması ve ardından 199 iletişim hattı yada internet sayfasından randevu alınması gerekiyor. Pandemi sürecinde başlayan randevulu sistem işlemleri de hızlandırıyor. Randevu alınmayan işlemleri kabul etmiyoruz” dedi.

ESKİ SÜRÜCÜ BELGELERİ UYGULAMAYI KAPSAMIYOR
Yeni tip sürücü belgesi edinmeyen yurttaşların eski kimliklerini yeniledikten sonra uygulamadan ücretsiz yararlanacağının altını çizen Müdürü Topbaş; “Yeni tip sürücü belgesinin geçerlilik süresi bitti ise otomatik olarak yeni kimlik kartındaki bilgiler de iptal oluyor. Bundan sonraki aşamada yurt içinde sürücü belgesi taşıma zorunluluğu yok. Bu zorunluluk yurt dışında devam ediyor” diye konuştu.
İLK GÜN 50 BAŞVURU YAPILDI
Uygulamanın ilk günü gelen tüm talepleri yerine getirdiklerini işaret eden Müdür Topbaş; “Vatandaşların talebi oldukça yoğun, pandemi dolayısı ile randevu verilmemekte. İlk gün 50 müracaat gerçekleşti ve işlemleri tamamlandı. Diğer işlemlerimiz de gün içerisinde devam ediyor” dedi.
ÖNCE EHLİYET YENİLENECEK
Eski tip sürücü belgesi bulunduran bireylerin işlemlerinin gerçekleşmesi için yeni tip sürücü belgesi edinmesi gerektiğini vurgulayan Topbaş; “Sürücü belgesi eski ise bu bilgiler yeni tip kimlik kartlarına aktarılamaz. Yeni tip sürücü belgesi almış olması gerekiyor. Eski sürücü belgesi olanları kapsayan bir uygulama değil. Önce ehliyet yenilenecek. Aktarım işlemleri ücretsiz olarak yapılıyor” şeklinde konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği