YEDİLER CAMİİ İBADETE AÇILDI
300x250

Kütahya Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre her yıl ilimizde ortalama 5 cami ibadete açılıyor. Bu kapsamda Bahçelievler Mahallesinde depreme dayanıksız olması ve kapasitesinin ihtiyacı karşılamaması nedeni ile yıkılıp yeniden yapılan 1.000 kişilik cemaat kapasiteli iki katlı Yediler Camii ibadete açıldı.  
İçerisinde 4-6 yaş grubu ve yetişkin vatandaşlara yönelik Kur'an Kursu sınıfların yer aldığı mabed için cami önünde Cuma Namazı öncesi açılış merasimi yapıldı.
Kütahya il müftülüğü şube müdürü Gürsel Bayramın sunumunu yaptığı merasim programı  imam-hatip Erhan Özkan'ın Kur'an tilaveti ile başladı.


Yediler Camii Dernek başkanı Ömer Sarıçam ile eski dernek başkanı Necmettin Sert'in selamlama konuşmaları ile merasim devam etti.
İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı konuşmada " Camiler,  iç ve dış mekanları ile ile birer medeniyet eserleridir. Camilerimiz, mihrabı ile ilahi huzura durmayı, kürsüsü ile ilim ve hikmeti, minberi ile devleti temsil ediyor. Şehirlerimizin en nadide mekanlarını teşkil eden camilerimiz minaresi ile tevhid’i,  kubbesi ile sonsuzluğu , tezyinatı ile Cenneti, avizesi ile aydınlığı, müştemilatı ile külliyeyi ve hayatı, abidevî ve azametli görüntüsü ile haşyet ve huşu oluşturarak saygıyı hatırlatıyor.
Bu mahallemize bu camiyi yaparak inşa ve imar eden eski dernek başkanı ve yönetimini , caminin yapımına destek veren hayırsever kardeşlerimizi ve yeni dernek yönetimini  tebrik ediyorum.Hayırları kabul olsun" dedi.
Konuşmaların ardından İl Müftülüğünce camiye katkı sunan vatandaşlara teşekkür plaketi verildi. 
Cuma namazı öncesi açılış kurdelasının kesiminden sonra cuma namazı bay-bayan vatandaşların katılımı ile icra edildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş  cuma hutbesini irad etyi ve cuma namazını kıldırdı.

Namaz sonrası vatandaşlara ikramda bulunuldu.


YEDİLER CAMİİ BİLGİLERİ 
Yediler cami ilk olarak 1974 yılında 200 m2 olarak mahalle halkının yardımlarıyla yapılmıştır. 
Zamanla mahallenin büyümesi ve de Camimizin depreme dayanıklı olmamasından dolayı yenisinin yapılması zorunlu hale gelmiştir. 
Caminin adının Yediler Camii olmasının özel bir sebebi olmayıp dönemin cami dernek yönetiminin tercihidir.
Eski caminin yıkılışı 2019 yılı Temmuz ayında gerçekleşmiş olup büyük oranda mahalle sakinleri ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yeniden inşa edilmiştir.
Camiin hizmet verdiği bölgede 3000 hane bulunmaktadır.
En yakın camiler 300 m mesafede bulunan Benli Camii ile 400 m mesafede bulunan Ahmet Yesevi camileridir.
Yeni cami 565m2 olup cemaat kapasitesi 1000 kişidir.
Caminin alt katında Kur’an Kursu bulunmaktadır. Kur’an Kursunda 32 öğrenci kapasiteli 2 adet 4-6 yaş sınıfı 1 adet 20 kişi kapasiteli yetişkinlere yönelik ihtiyaç odaklı kurs sınıfı bulunmaktadır.  
Caminin yenilenmesi sürecinde Cami eski dernek Başkanı Necmettin SERT ve ekibinin büyük özverili gayretleri bulunmakta olup hali hazırda Cami Dernek Başkanlığını Ömer SARIÇAM yürütmektedir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği