YAZ KUR’AN KURSLARI AÇILDI
300x250

Bu yıl ‘Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel’ teması ile açılan Yaz Kur’an Kursları açılış programı Ziya Hisar Camisinde gerçekleşti. Açılış programına katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, çocuklara küçük yaşta güzel ahlak ve helal kavramını öğretildiği için Müftülüğe ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, yaptığı konuşmada, kursların il merkezi ile ilçe ve köylerdeki camilerde bugün itibarıyla başladığını belirterek şunları söyledi ; 

"Kurslarımız bu yıl 'Haydi koş gel, camiler seninle güzel' temasıyla organize ediliyor. Camiler, minare gölgeleri, camilerimizin bulunduğu mekanlar gerçekten çocuk ve gençlerimiz için çok önemli. Biz camilerimizde bize ait olan kültürü çocuk ve gençlerimize aktarıyoruz. Tabi ki okullarda din eğitimi veriliyor ama yaz Kur'an kurslarının havası çok daha farklı. Çocuklarımızın camide, caminin bahçesinde koşup oynaması, camiye alışması lazım."

Yaz Kur’an Kursları programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da yaptığı konuşmada, göreve ilk geldiklerinde Ziya Hisar Caminin yapımı için emeklerinin geçtiğini ifade etti. Başkan Işık, “Çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren hak, hukuk, kul hakkı ve İslamiyet’in hangi değerleri ön plana çıkarttığını öğretebilirsek, bu 3 aylık yaz Kur’an Kursu dönemleri bizim için ve çocuklarımız için çok kıymetli olacaktır. Başta Müftümüz olmak üzere bu kıymetli hizmette emeği geçen tüm müftülük personeline tebrik ediyorum. Daha da önemlisi burada eğitim alacak çocuklarımıza izin veren kıymetli anne ve babaları çok önemli. Gençlerimize başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Yaz Kur’an Kursu açılışı yapıldı ve çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği