Yarışma yarın başlıyor.
300x250

TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması Kütahya’da gerçekleştirilecek.

 

Büyük Zaferin 100’üncü yılı olması sebebiyle Kütahya’da gerçekleşen yarışmaya, bu yıl geçen yıla göre yüzde 77 artış ile toplam 440 takım ve yaklaşık 3500 öğrenci başvuru yaptı. Yarışmada; bilimsel ve teknik kriterlere göre başarılı bulunan toplam 98 ulusal ve uluslararası takımın İHA’ları, 9  - 14 Ağustos 2022 tarihleri arasında derece almak için Kütahya Zafer Havalimanı Yerleşkesi semalarında kıyasıya yarışacak.

 

Büyük rekabet ve heyecanın yaşanacağı yarışmalarda takımların 50 bin Türk Lirası’na (TL) kadar Performans, Mansiyon, Teşvik ve TUSAŞ ödülleri 14 Ağustos 2022 tarihinde belirlenecek. Derece alan takımlar, ödüllerini 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

 

Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması, Türkiye ve KKTC’deki lise ve dengi okul öğrencilerini, BİLSEM, Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Bilim Merkezleri ve Bilim Atölyelerinin lise seviyesindeki öğrencilerini, ulusal ve uluslararası önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerini İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmeyi, herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı yapılardaki (sabit kanat, döner kanat, hibrit, çırpan kanat, vb.) İHA’larla her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve beceriye dayalı uçuşları teşvik etmeyi ve ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmeyi amaçlıyor.

 

Büyük Zaferin 100’üncü yılında Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında ülkemizin gelişen yerli ve milli teknolojine ivme kazandıran yarışmalar, geleceğin teknolojisini bugünden geliştirmekte,  insan kaynağını bugünden yetiştirmekte.

 

 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği