YAPAY ZEKA YARIŞINDA KÜTAHYA’YA GURUR YÜKLEDİ
300x250

 

KÜTAHYA ÖZEL İDARE BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ ÖMER SAVAŞ, TÜRKİYE GENELİNDE  DÜZENLENEN YAPAY ZEKA YARIŞMASINDA TÜRKİYE 3. SÜ OLDU . 
Kütahya özel idare bilgisayar mühendisi Ömer Savaş, Bilgi Teknolojileri Kurumu akademisi-huavei kodlama maratonu yapay zeka yarışmasına katıldı. 
Düzenlenen online sınavı başarıyla tamamladı. Türkiye genelinde katılan programcılar arasından seçilen 25 kişi arasına girdi. 25 kişiye verilen; yapay zeka problemine 4 gün zaman zarfı içinde hazırladığı projesini sundu. Uydu fotoğrafından yol ve orman alanı gibi alanları bulmayı içeren kodlamasıyla maratonda 3. Oldu. 
1 ağustos tarihinde bilgi teknolojileri kurumuna ödülünü alması için davetiye aldı. 

Ömer Savaş, her saniyede dünyada büyük gelişmelerin olduğu “bilgisayar programcılığı ve kodlama” alanında gerçek bir yarış olduğunu ifade ederek,   “BTK  akademi - huavei kodlama maratonu,  yarışmasının da, ülkemizin bu alandaki ilerlemesinde bir katkı olacağını düşündüm. Bir  anlamda bizler ne kadar gelişmeleri takip ediyorsak, o kadar katkımız olacak. Bu anlamda da, yarışma kapsamında online soruları cevapladım. Ardından da uydu fotoğrafından yol ve orman gibi alanları bulma konusundaki projeyi yaptım. Şu andaki görevimi en iyisini yapma sorumluluğu içinde, çalışmalarını sürdüreceğim. Bu benim için bir geliştirme projesi oldu. “ dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği