Yanan ormanlar  300 bin fidanla yeniden yeşerecek
300x250
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yanan alanlar 1 yıl içinde ağaçlandırılıyor ve orman varlığının yok olmasına izin verilmiyor.
 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü Ozandere İşletme Şefliği sınırları12.08.2019 tarihinde çıkan 90 Ha alanda etkili olan orman yangını sonucunda yanan ağaçların sahadan çıkarma işlemleri %80 oranında bitirildi.  Yaklaşık 30 Ha’lık sahada örtü temizliği ve toprak işleme çalışmaları tamamlandı ve sahanın genelinde çalışmalar hızla sürüyor.
 
Bölge Müdürü Hasan Keskin sahada yaptığı incelemelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı ve yanan bölgenin tamamen temizlenmesi talimatını vererek, sahanın yeniden yeşile bürünmesi için en kısa zamanda 300 bin karaçam fidanının toprakla buluşturulacağını söyledi. Bölge Müdürü Keskin; özellikle vatandaşlarımızın yangına karşı daha duyarlı olmaları gerektiğinin altını çizerek, ülkemizdeki yangınların yüzde 90’dan fazlasının insan kaynaklı olduğunu ve bu noktada vatandaşlardan daha büyük bir hassasiyet beklediklerini dile getirdi.
 
İncelemeler sırasında görevli yangın işçileri ile de görüşen Bölge Müdürü Hasan Keskin, sahanın dikime hazır hale getirilmesi için yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren tüm personele teşekkür ederek, kendilerine kolaylıklar diledi.
 
Bölge Müdürü Hasan Keskin’e sahada Tavşanlı Orman İşletme Müdürü Sinan Özdağ ve Yaylacık Orman İşletme Şefi Eniscan Peker eşlik etti.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği