YAMANTÜRK REHABİLİTASYON VE BAKIM MERKEZİ DEVİR TESLİMİ GERÇEKLEŞTİ
300x250
Yamantürk Vakfı tarafından imzalanan protokol gereği Hilal Kent Mahallesinde yapımı tamamlanan Yamantürk Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin Kütahya Belediyesine devir teslim imza töreni gerçekleştirildi.
Güriş Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barut Kütahya'ya böyle bir hizmeti kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, bu imkanı kendilerine sunan herkese teşekkür etti.
Bir 7 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Hayırlı bir günde hayırlı bir törenle ile birlikte olunduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 2018 yılında başlayan iş birliğinin 2019 yılındaki görev değişikliği nedeniyle yeniden ele alındığını ifade etti. Başkan Işık; “Eski protokol kapsamında ki yapılacak olan rehabilitasyon merkezinde sorunlar yaşanınca, özellikle de 1453 konutlarının içinde bulunduğu Hilal Kent Mahallemizde yeni bir tesisin hem şehrimize hem de mahallemize değer katacağı düşüncesiyle, 25 Mart 2021 tarihinde protokolümüzü yeniledik. Yer tahsisini yaptık, 21 Mayıs 2021 tarihinde işe başlandı. Aradan geçen 7 aylık süre sonunda tesisin kabulünü yaptık” dedi.
Bir 10 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Başkan Işık projede emeği geçenlere teşekkür ettiği konuşmasında; “Başta Güriş ve Yamantürk Vakfının tüm emeği geçenlerine, burada sosyal ve teknik katkısı olan Kütahyalı hemşehrilerime ve çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burayı engelli derneklerimizin engelsiz yaşam merkezi olarak bir sosyal rehabilitasyon binası şeklinde kullanmayı planlıyoruz. Ancak engelli derneklerimiz gerek ulaşım gerekse daha merkezde böyle bir tesisin kendilerine kazandırılmasının çok daha yararlı olacağı şekilde düşüncelerini bize aktardılar. Oturup konuşacağız. Eğer uygun görürlerse öncelik hakkı onların. Değil ise, kullanım ve yapım amacına uygun yeni bir organizasyonu hep birlikte kararlaştıracağız. Önemli olan bu eserin buraya kazandırılmasıydı. Biz bu esere en iyi şekilde sahip çıkacağız ve en güzel şekilde kullanacağız. Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan bu eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Bir 2 kişi görseli olabilir
Törene katılan Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise rehabilitasyon merkezinin güzel bir kazanım olduğunu ifade ederek, “Yamantürk Vakfı ve Güriş’e, tamamlanmasında emeği geçen belediye başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Kütahya Valisi Ali Çelik ise; “Engelli vatandaşlarımıza sağlanan imkanlar arttı. 400’e yakın ağır engelli vatandaşlarımız 5 rehabilitasyon merkezinde yatılı olarak tedavileri ve bakım süreçleri devam ediyor. Bunun üzerine 3 bine yakın vatandaşımızın ailelerinin talepleri doğrultusunda evde bakım hizmetleri devam ediyor. Bu merkezin yapılması bizler için çok değerli” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Yamantürk Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin Kütahya Belediyesine devir teslim imza töreni gerçekleştirildi. Atılan imzaların ardından törene katılan Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve il protokolü rehabilitasyon merkezini gezdi.
Taban alanı 732 metrekare olan tesis 3 katlı inşa edilip, 2200 metrekare inşaat alanına sahip. Tesisin 10 araçlık otoparkı ve toplantı salonu, kütüphane, teknik odalar, kafeterya, etkinlik odası, bay bayan mescit, sosyal donatılar, sağlık odası yer alıyor.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği