Virüs nedeniyle toplu taşıma kullanımında büyük düşüş
300x250

Gazete 43'ün haberine göre Halk otobüslerindeki yolcu sayısında yüzde 76’lık dev bir düşüş yaşandı. Koronavirüs süreciyle birlikte araç trafiğinde yaşanan artışın aksine halk otobüslerinin kullanımında büyük bir düşüş yaşandı. 2019 yılında hafta içi günlerde 94 bin, hafta sonu günlerinde ise 62 bin kişiyi taşıyan halk otobüsleri, virüsün etkisiyle büyük bir yolcu kaybı yaşadı. Yüzde 76’lık dev düşüşün yaşandığı halk otobüslerini son verilere göre hafta içi 22 bin, hafta sonu 13 bin kişi kullandı.

Tüm Dünya’yı etkisi altına alan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından ekonomiden eğitime, siyasetten ulaşıma birçok alan sekteye uğradı. İl genelinde alınan tedbirlere vatandaşların büyük çoğunluğunun uyduğu görülürken, yaya ve araç trafiğinde büyük düşüşler yaşandı. Haziran ayı itibariyle normalleşmenin başladığı Kütahya’da vatandaşlar yolculuk için bireysel araçlarını tercih ederken, trafikteki yoğunluk geçen yılında üzerine çıktı.

Gazete 43'ten Rıdvan Cebecioğlu'nun haberine göre günde ortalama 25 bin araca kadar düşen Zafer Meydanındaki trafik yoğunluğu, normalleşmenin de etkisiyle ikiye katladı. Trafikteki yoğunluk geçen yılın verilerini geride bırakırken, yapılan düzenlemeler işe yaradı, altgeçitlerin kullanımı yüzde 200 arttı.

MEYDAN ESKİSİNDEN DAHA KALABALIK

Salgın nedeniyle Zafer Meydanında geçtiğimiz aylarda günlük ortalama 25 bin araca kadar düşen trafik yoğunluğu, yeniden yükselişe geçti. Halkın bireysel araçlarını tercih etmesi ile geçtiğimiz yıl Haziran ayında ortalama 49 bin aracın geçtiği Zafer Meydanı, bugün günde ortalama 55 bin aracın geçtiği bir yere dönüştü. Meydanda trafik yoğunluğu önceki aylara göre ikiye katlarken, 2019 yılına göre yüzde 20 arttı.

TRAFİKTEKİ DÜZENLEME İŞE YARADI

İl Trafik Komisyonu tarafından 2019 yılında yapılan değişiklikler ise meyvelerini vermeye başladı. Trafik yükünün azaltılması için özellikle Asım Gündüz’de yapılan köklü değişiklik, milyonlarca liraya mal olan altgeçitlerde kullanımı artırdı. Geçtiğimiz yıl günde ortalama 14 bin aracın kullandığı altgeçitlerde trafik yoğunluğu 30 bin araca ulaşırken, yüzde 200’lük bir artış olduğu gözlemlendi.

 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği