VİRÜS KÜTAHYA'DA TRAFİĞİ NE KADAR ETKİLEDİ..
300x250

Tüm Dünya’yı kasıp kavuran koronavirüsün Türkiye’de de görülmesinin ardından ekonomiden eğitime, siyasetten ulaşıma birçok alan sekteye uğradı. Salgının yayılmaması amacıyla hem hükümet yetkilileri hem de Kütahya Valiliği tarafından alınan tedbirler, sosyal hayatta da ciddi değişimleri beraberinde getirdi. İl genelinde alınan tedbirlere vatandaşların büyük çoğunluğunun uyduğu görülürken, yaya ve araç trafiğinde de gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Gazete 43'ün haberine göre Koronavirüs tedbirleri Kütahya ulaşımında önemli değişikliklere yol açtı. Evde Kal çağrılarına uyulmasıyla işlek cadde ve sokaklar boş kalırken, Vazo’daki araç trafiği yüzde 66, toplu taşımalardaki yoğunluk ise yüzde 89 oranında azaldıç

VAZO’DAKİ TRAFİK YÜZDE 66 DÜŞTÜ

Kütahya Belediyesi tarafından Vazo ve çevresindeki trafik yoğunluğu ölçülürken, gelen son veriler trafikte yaşanan düşüşü gözler önüne serdi. Korona virüsü öncesi günlük 75 bin aracın geçtiği Vazo’daki trafik yüzde 66 oranında bir düşüş yaşayarak 25 binlere kadar geriledi. Araç trafiğinin semt pazarlarının olduğu iki gün bir nebzede artış gösterdiği öğrenilirken, diğer günlerde bu rakamında altına düştüğü gelen bilgiler arasında yer aldı.

TOPLU TAŞIMAYA VİRÜS ENGELİ

Öte yandan korona virüs sebebiyle toplu taşımalarda ciddi oranda düşüşler yaşandı. Virüsün Türkiye’de görülmesinden önce günlük ortalama 80 bini aşkın vatandaşı taşıyan otobüslerdeki insan yoğunluğu, son döneme bakıldığında ortalama 9 bin binişin altında geriledi. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına getirilen sokağa çıkma yasağına Kütahya’da büyük ölçüde uyulduğu görülürken, bu yaş gruplarında binişler sıfıra yaklaştı.

İŞLEK CADDELERDE ‘KORONA’ SESSİZLİĞİ

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan tedbirlere her geçen gün yenileri eklenirken, Kütahya’nın en işlek yerleri olan Sevgi Yolu ve Saman Pazarı korona sebebiyle en sessiz iki gününü geçirdi. Tedbirler kapsamında belirlenen bazı caddelere İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bariyerler yerleştirildi ve yaya trafiği kısıtlandı. Pazar yerlerindeki yoğunluğu engellemek için ise ekipler, tek giriş ve tek çıkış yöntemiyle vatandaşların pazara 15’erli olarak girmesini sağladı.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği