Vatandaş ' Bir damla hayat' projesine duyarsız kalmadı
300x250

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından uygulamaya konan proje kapsamında , Müslüman nüfusun ağırlıkta olduğu Afrika ve Asyada maddi zorluklar ve fiziki şartlar nedeniyle su sıkıntısı çeken coğrafyalara umut olmak için “ Bir Damla Hayat” projesi kapsamında yaklaşık 140.000 TL bedelli (19.000 dolar) su kuyusu açma imkanına ulaşıldı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş , Cuma Sohbetinde, TDV Kütahya Şubesi olarak su kuyusu açmak için bir çalışma başlatıldığını , destek vermek isteyen vatandaşların Müftülüğü ziyaret ederek eksik kalan bölümün tamamlanmasının hayırlı olacağını belirtmesi üzerine, bir hayırsever vatandaş Müftülüğü ziyaret etti ve 15.000 TL bağış yaparak su kuyusu açma imkanına ulaşılmasına vesile oldu.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi :

"Değerli hayırseverimize çok telekkür ediyorum.Kütahya hakılımızın dini ve milli hassasiyeti çok yüksektir . Ülkemizin de yağmura çok ihtiyacı var. Dular ediyoruz. Kütahya'mızın da pınarları çok meşhurdur. İnşaallah halkımız suya ihtiyaç duyulan yerlerde kuyular açarsa, Rabbimiz de bize yağmurları ve rahmetini indirecek, pınarlarımız su ile çağlayacaktır , inşaallah" , dedi.

TDV BU PROJEYE ÖNEM VERİYOR

Proje kapsamında suya ulaşmada sıkıntı yaşanan bölgelerde açtığımız su kuyuları, insanların su ihtiyacını karşılarken aynı zamanda bölgenin kalkınmasına da katkı sunuyor.

Yerleşim merkezlerinde açılan kuyular, kilometrelerce öteden su getiren insanların hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda eğitimin devamlılığını da sağlıyor. Açılan su kuyularının hemen yanında hayvanların su içebileceği yerler yapılarak bölgenin geçim kaynağı olan hayvancılık faaliyetlerine de katkıda bulunuluyor.

Açılan kuyuların tamamında su pompaları güneş panelleriyle çalışıyor ve çeşmelerden halkın kullanımına sunuluyor.

Yaklaşık 50 metre ile 500 metre derinliğinde açılan ana damar artezyen su kuyuları, bölgenin 30 yıllık temiz içme suyu ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olabiliyor.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği