Vali Toraman, “Kendin Yap Merkez Atölyesi”ni İnceledi
300x250

Tasarımcı, girişimci ve üretken nesillerin yetiştirileceği “Kendin Yap Atölyeleri”nin kurulumunda sona gelindi. Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasındaki “Kendin Yap Merkez Atölyesi”nde incelemelerde bulunup çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 


“MERKEZDE 3 ATÖLYE, 7 İSTASYON”


Zafer Kalkınma Ajansının (ZAFER) Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı (YENEP) kapsamında Kütahya’nın 8 projeyle 2,5 milyon TL destek kazandığını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit,  il merkezinde 3 atölye kurulacağını söyledi. Başyiğit, “32 bin 728 öğrencimiz ve 2 bin 612 öğretmenimizin 21.yy becerilerine yönelik farkındalık kazanmaları, ürün odaklı düşünme ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi.


“ALANINDA İLK VE TEK”


Başyiğit, İl Millî Eğitim Müdürlüğü binasına kurulacak olan merkez atölyesiyle içerisinde barındırdığı 7 istasyon ve ROS & STEAM Education Association Training Center ile alanında tek olma özelliğini taşıdığını kaydetti. K12 düzeyinde Türkiye’nin ilk otonom robot araç algoritma geliştirme merkezinin ROBOTIS sponsorluğunda yüzde 100 hibe desteğiyle ilk kez Kütahya’da hayata geçirileceğini belirten Başyiğit, “Merkez aynı zamanda YENEP çerçevesinde Kütahya, Ușak, Afyonkarahisar ve Manisa’da görevli öğretmenler için uluslararası geçerlilikte sertifika veren robotik kodlama eğitim merkezi olarak da görev yapacak. Burada görev alan eğitmenlerin akreditasyonları STEAM Education Association tarafından verilecek ve yıllık olarak yenilenecek” diye konuştu.


Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programıyla birlikte öğretmen ve öğrencilerin teorik ve pratik olarak kendilerini geliştirerek önemli imkanlara kavuşacağını belirten Vali Toraman, emeği geçenlere teşekkür etti.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği