Vali Dr. Ömer Toraman, Cami ve Alanlarda İnceleme Yaptı
300x250

 

Normalleşme süreci kapsamında Kütahya il merkezinde cuma namazı kılınacak 35 cami ve belirlenen alanlarda hazırlıklar tamamlandı. 29 Mayıs itibarıyla Kütahya’da camiler kademeli olarak ibadete açıldı.

Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, cuma namazı kılınacak alanları yerinde inceleyip İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’dan bilgiler aldı.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta toplu ibadete kapatılan camilerin bugün cemaatine kavuşacağını belirten Vali Toraman, vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, havuz ve iç mekan

“ABDEST EVDE ALINACAK, KİŞİSEL SECCADEYLE NAMAZ KILINACAK”

İbadete hazır hale getirilen cami ve alanlarda ibadetlerin belirli kurallar içerisinde yapılabileceğinin altını çizen Vali Toraman, “Salgın tehlikesi henüz geçmiş değil. Normalleşme sürecinde rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmamalıyız. Vatandaşlarımız abdestini evinde alacak, kişisel seccadeleriyle namazını kılacak. Bu süreçte maske kullanımına, sosyal mesafe kurallarına ve temizliğe çok dikkat etmeliyiz” dedi.

Vali Toraman, 65 yaş ve üstü vatandaşların ve hastalık belirtisi taşıyanların namazlarını evde kılmaya devam edeceğini söyledi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve basketbol sahası

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği