Üretken Kadınlar Sertifikalarını Törenle Aldı
300x250

Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği tarafından hazırlanan “Üretken Kadınlarımız Üretiyor, Bölgemiz Kazanıyor” projesi kapsamında ZAFER Kalkınma Ajansı destekleriyle düzenlenen eğitim sona erdi. Katılımcılar, sertifikalarını Vali Dr. Ömer Toraman’ın katıldığı törende aldı. 


Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından desteklenen Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği’nin başvuru sahibi olarak yer aldığı “Üretken Kadınlarımız Üretiyor, Bölgemiz Kazanıyor” eğitiminin sertifika töreni ZAFER Kalkınma Ajansı Eğitim Salonunda gerçekleştirildi. 


Törene; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği Başkanı Aylin Girgin Oğuz, Kütahya Genç İşadamları Derneği (KÜGİAD) Başkanı Zafer Bintepe, Şekerbank Şube Müdürü Metin Tiken ile Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği üyeleri katıldı. 


Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği Başkanı Aylin Girgin Oğuz, ZAFER Kalkınma Ajansı desteğiyle düzenlenen 90 saatlik eğitimin başarıyla tamamlandığını kaydetti. Oğuz, “Amacımız; Kütahya’da atölyesi bulunan, üretimde bilfiil yer alan kadınları bir araya getirip onları e- ticaretle tanıştırmak; e-ticarette olan arkadaşlarımızın ürünlerini daha kaliteli, verimli üretmelerini sağlamak” dedi.


Eğitim ve danışmanlık faaliyetinin derneğin internet sitesindeki satışlara da yansıdığını ve satışlarda artış yaşandığını ifade eden Oğuz, AVM’de yöresel ve sanat ürünlerinin satışlarının yapılacağı bir dükkan açacaklarını söyledi. 


ZAFER Kalkınma Ajansı destekleriyle bugüne dek 35 bin kişiye eğitim verildiğini kaydeden ZAFER Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, “Kooperatifçilik modelinin başarılı bir örneği sergileniyor. Güçlü kooperatiflere ihtiyacımız var. Kadınlarımızın da böyle bir kooperatifte birleşmesi bizi çok mutlu etti” dedi.


“KÜTAHYA’NIN VE BÖLGENİN GENELİNE YAYILMALISINIZ”


Kadınların her alanda daha aktif ve görünür olmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Dr. Ömer Toraman, Kütahya Üretken Eller Kadın Derneği’nin kısa sürede önemli bir başarı elde ettiğini dile getirdi. 


Vali Toraman, “Öncü oldunuz. Halkayı genişleten, üreten sayısı daha fazla kooperatif haline gelmeli, Kütahya’nın hatta bölgenin geneline yayılmalısınız” dedi.


“KADIN KOOPERATİFLER BAŞARILI İŞLER ORTAYA KOYUYOR”


Kooperatifçilikte kadınların başarısına değinen ve Türkiye’de güzel örnekleri olduğunu ifade eden Vali Toraman, “Kadınların kurucusu ve iştirakçisi olduğu birlikler, kooperatifler çok başarılı neticeler ortaya koyabiliyorlar. Türkiye’de çok başarılı örnekleri var. Kalkınma, refah için üretmek ve çalışmak lazım. Kadın işgücünü daha aktif kullanmaya başladık. Kadın işgücü artık tarım, sanayi ve hizmet sektöründe daha yüksek oranlara ulaşıyor” şeklinde konuştu. 


Vali Toraman, genişleyip büyümeye devam eden organik ürün pazarından istifade edilmesi gerektiğini kaydetti.


Tören, Vali Dr. Ömer Toraman ile protokol üyelerinin katılımcılara sertifikalarını vermesiyle sona erdi. 


15 gün süren proje kapsamında katılımcılara; duygusal zeka ve insan tanıma sanatı, inovasyon nedir nasıl yapılır, nasıl daha inovatif olunur, altı şapkalı düşünme tekniği, balık kılçığı ve pareto diyagramları, canvas iş modeli şablonu, iş profili oluşturma, müşteri profili ve değer haritası oluşturma, kooperatifçilik, yöresel ürünlerin ihracatı ile ilgili destekler, e-ticaret, yenilikçi fikir üretme, fikir danışmanlığı, atölye çalışmaları, örnek çalışmalar (iş yeri sahibi kadınların atölye/dükkanlarına ziyaretler) ve danışmanlık konularında eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği