Üreten Okul ; Kütahya Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL
300x250

2017/2018 eğitim öğretim yılında açılan Prof. Dr. Necmettin Erbakan MTAL, Bilişim Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri olmak üzere 2 alan ile eğitim öğretime devam ediyor.

Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 81 Çalıkuşu E-Dergi'sinde yer alan bilgilere göre ; 2018/2019 eğitim öğretim yılında Endüstriyel Otomasyon ve İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği alanları açılarak bu alanlara da öğrenci alımı gerçekleştirildi.
Okul, bir Araştırma - Geliştirme Merkezi ve aynı zamanda bir üretim merkezi konumunda. Okulda birçok çeşit ürün Kimya alanı tarafından üretiliyor. Üretilen ürünlerin %90’ı kimyasal ürünlerden oluşuyor. Üretimi yapılan temizlik maddeleri, dezenfektanlar, ultrason jelleri Türkiye'nin bir çok yerindeki okullara,hastanelere ve resmi kurumlara gönderiliyor.
Aynı zamanda üretilen bu ürünlerin çevreye zarar vermemesi için de sıfır atık projesi uygulanıyor. Tüm atıklar doğaya zarar vermeyecek şekilde yeniden düzenleniyor. Okulun düzenlediği bir yarışma ile Kütahya genelinde atık yağları toplanıyor ve atık yağlardan, deneyimli öğrenciler tarafından sabun üretimi yapılıyor. 

Bir 3 kişi ve iç mekan görseli olabilir

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği