Üniversite Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı
300x250
Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda yapılan Üniversite Güvenlik Toplantısı’nda; üniversite yerleşkesi, öğrenci yurtları ve çevresi için alınan güvenlik tedbirleri değerlendirilerek alınması gereken ilave tedbirler istişare edildi.
“İLK YARIYILI GÜVEN VE HUZUR İÇİNDE TAMAMLADIK”
İlk yarıyılın güven ve huzur içerisinde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Ali Çelik, ikinci yarıyıl için de gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirterek KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile emeği geçenlere teşekkür etti.
“AYDINLATMA TAMAMLANDI”
Vali Ali Çelik, öğrencilerin üniversite ve yurtları arasındaki ulaşımı güvenle tamamlayabilmeleri için DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi girişinde bulunan alt geçit ve bağlantı yolunun genişletilerek çift yönlü trafiğe açıldığını ve yolun karanlık bölümlerinin aydınlatmasının tamamlandığını söyledi.
“580 KAMERAYLA TAKİP EDİLİYOR”
İl merkezi ve ilçeler dahil üniversite yerleşkelerinin 580 güvenlik kamerasıyla 24 saat takip edildiğini belirten Vali Ali Çelik, İl Emniyet Müdürlüğünce, DPÜ ve KSBÜ’de görevli 156 güvenlik görevlisine hizmet içi eğitim verildiğini ve eğitimlerin yılda 2 defa tekrarlanacağını belirtti. Üniversite yerleşkesi ve çevresinde ilk yarıyılda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını dile getiren Vali Çelik, ikinci yarıyılda güvenlik ve huzurun devamlılığının sağlanması için devriye ekip sayısı, üniversiteler ve emniyet müdürlüğü arasındaki iş birliğinin artırılacağını kaydetti.
“ULAŞIMDA SORUN YAŞANMAMASI İÇİN KOORDİNE SÜRDÜRÜLECEK”
Vali Çelik; öğrencilerin ulaşımda sorun yaşamaması için, DPÜ Güvenlik Şube Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanlığı ile koordineli çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
“SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARINI KISIRLAŞTIRIYORUZ”
Üniversite yerleşkesinde bulunan sahipsiz sokak hayvanlarının nüfusunun kontrol altına alınması için İl Özel İdaresince kısırlaştırma çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran Vali Çelik, hayvanların zorlu kış şartlarında aç kalmamaları için yine Özel İdare tarafından mama desteğinde bulunulduğunu dile getirdi.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği