UNESCO çalışmalarına katkı verenlere teşekkür belgesi
300x250

Kütahya Belediye Meclisi, 2. Dönem 2. Olağan Meclis toplantısı, Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK Başkanlığında yapıldı.

Kütahyalı başarılı İşadamı Mete Tetik'in konuk olarak katılıp Kütahya Turizminin geliştirilmesi yönünde konuşma yaptığı toplantıda şehrimizin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına girmesine katkı sağlayan ve bu çalışmalarından dolayı UNESCO logosunu kullanma hakkını kazanan Kütahyalı Sanatçı, Zanaatkâr, Firma ve İş İnsanlarına Kütahya Belediyesi tarafından katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.

Kütahya’nın “Yaratıcı Şehir” Unvanını Alması

Kütahya, 31 Ekim 2017 tarihinde ilân edilen UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağının yeni üyeleri arasında yer alarak “Zanaat ve Halk Sanatları (Crafts and Folk Art)” alanında “Yaratıcı Şehir” unvanını almaya hak kazanmıştır. Bu sayede Kütahya, UNESCO tarafından yaratıcı şehir olarak kabul edilen dünyadaki 180 şehirden biri olmuştur. Gaziantep’in yanına Kütahya, İstanbul ve Hatay’ın da eklenmesiyle Türkiye’deki yaratıcı şehir sayısı 4’e yükselmiştir. Böylece Türkiye, Kütahya’nın da önemli katkısıyla UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağındaki en başarılı ülkelerden biri hâline gelmiştir.

Kütahya söz konusu Ağa zanaat ve halk sanatları dalında Türkiye’den kabul edilen ilk şehir olma başarını göstermiş ve dünyada bu alanda Ağa kabul edilen 37 şehirden biri olmuştur. Başka bir ifadeyle, Kütahya dünyadaki 37 zanaat ve halk sanatı şehrinden biri olarak tescil edilmiştir.

Kütahya böylelikle, zanaat ve halk sanatlarıyla büyüyen ve gelişen, sanat ve zanaatı ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilir kalkınmanın temel etkeni olarak benimseyen dünyadaki sayılı şehirlerden biri olarak kabul edilmiştir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği