Ücretsiz internet yaygınlaşıyor
300x250

Kütahya Belediyesi'nin "Akıllı Kent Kütahya" projesi ile şehrin iletişim ve internet erişimi hızlandırılacak.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın, İmar, Çevre ve Şehircilik projeleri arasında yer alan Akıllı Kent Kütahya projesi şehrimize uygulanıyor.

Akıllı Kent Kütahya projesini hayata geçirmeye devam eden Kütahya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Belediye hizmet binası önüne ücretsiz wi-fi noktaları ve panelli üzerinde mobil cihaz şarj noktası olan mobilyalar kuruyor.

Akıllı Kent Kütahya projesi çerçevesinde çalışmalarını yürüten ekipler, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Tren Garına ise ücretsiz wi-fi noktalarını yerleştiriyor. Şehir yapısına uygun çini motifleri kullanılarak kurulan, wi-fi noktalarında cep telefonu şarj istasyonu ve engelli şarj ünitesi ile engelli hemşehrilerimizin de akülü araçlarını 7 gün 24 saat şarj ederek yollarına devam edebilmeleri sağlanacak.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın, imar, çevre ve şehircilik projeleri arasında yer alan 'Akıllı kent Kütahya' uygulaması hayata geçiriliyor. Proje kapsamında şehrin merkezi yerlerinin yanı sıra, Tren Garı ve Belediye Hizmet Binası önüne de ücretsiz Wi-Fi hizmeti verecek cihazlar ekipler tarafından yerleştirildi. Akıllı şehir Kütahya projemiz adım adım uygulanıyor diyen Başkan Işık, "Tren Garının işletmeye açılmasından bugüne böyle bir hizmet ilk kez gerçekleşmiş ve bir tarihi dönüşüm yaşanmış olup hemşehrilerimize hayırlı olsun. Şehrimiz ve değerli hemşehrilerimiz her türlü hizmetin en iyisini hak ediyor! Kütahya ilkleri yaşamaya ve yaşatmaya devam edecektir!" açıklaması yaptı.

Akıllı Kent Kütahya projesi kapsamında şehirde yapılacak altyapı ve inşaatlarda geniş bant internet bağlantısı ve hızlı ve güvenli internet erişiminin sağlanabilmesi amacıyla fiber optik kablo uygulaması teşvik edilecek ve yaygınlaştırılacak. Aynı zamanda yeni yapılacak binaların yenlenebilir enerji sistemlerinden yararlanmaları da teşvik edilecek. 

 

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği