Türkiye'nin en iddialı Millet Bahçesi Kütahya'da olacak
300x250

Kütahya Belediye Başkanı Prof.Dr. Alim Işık Belediye Meclisi Eylül Ayı olağan toplantısında Millet Bahçesi müjdesi verdi.

Prof.Dr.Alim Işık'ın seçim vaatleri arasında yer alan Evliya Çelebi Kültür Parkı projesi Millet Bahçesi olarak değişti. Daha önce Jandarma Taburuna ait olan ve  Şehir Hastanesi alanı dışında kalan alan yaklaşık 80 dekarlık alanda oluşturulacak millet bahçesi bugüne kadar yapılmış en büyük millet bahçesi olacak. 

Belediye Başkanı Işık Meclis Toplantısında yaptığı açıklamada ; " Şu ana kadar Türkiye genelinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından millet bahçesi projelerinin 63 ilde karşılığı oldu. Kütahya'mız da bu projeden yararlanmak üzere geçmiş dönemde girişimlerde bulundu. Kültür Sarayının da içinde yer aldığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İdare Mahkemesi ve DSİ'nin de mülklerinin içinde bulunduğu toplam adayı belediye meclisinde geçirerek millet bahçesi ilan etmişti. Ama kurumlardan birisinin İdari Mahkemeye yaptığı başvuru sonucunda mahkeme bu kararı iptal etti ve plan yok hükmünde oldu.

Biz de dedik ki orayla uğraşmayalım, yeni dönemde milletimize taahhütte bulunduğumuz projelerimiz gerçekleştirmek üzere örneğin Evliya Çelebvi Kültür Parkı projemizi Millet Bahçesi olarak değiştirelim ve Bahçelievler ile Evliya Çelebi mahallelerimiz gibi batı mahallelerimizin ortak kullanabilecekleri daha önce Jandarma Taburuna ait olan ve Şehir Hastanesinin alanı dışında kalan alanla ilgili TOKİ'ye müracaat yaptık ve biz burayı Millet Bahçesi olarak değerlendirmek istiyoruz dedik. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımızın gerek bürokratlarımızın katkılarıyla hızla Kütahyamıza Millet Bahçesi yapılması kararı alındı. " dedi.

TOKİ ve Kütahya Belediyesi tarafından ortak yapıcak proje kapsamında inşa edilecek Kütahya Millet Bahçesi şu ana kadar gerçekleştirilen Millet Bahçelerinin en büyüğü olacak.  

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği