Tunçbilek'te Ulusal Maden Tatbikatı
300x250

Tunçbilek Ömerler Yer Altı Maden Ocağı'nda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.


Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğünce, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde bulunan Garp Linyitleri İşletme (GLİ) Müdürlüğü Tunçbilek Ömerler Yer Altı Maden Ocağı'nda gerçekleştirilen ulusal maden tatbikatı gerçeğini aratmadı. 


Tatbikat senaryosu gereği yeraltı ocağında çıkan yangın sonrası meydana gelen göçük üzerine Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında bir araya geldi. 


Koordinasyon toplantısına; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Uygun, GLİ İşletme Müdürü Recep Çelik, TKİ İş Güvenliği ve Sağlığı Daire Başkanı Sedat Akdağ, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun ile Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri katıldı.


“BAŞARIYLA TAMAMLANDI”


Vali Dr. Ömer Toraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca organize edilen ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından hazırlanan 3. Seviye Ulusal Maden Sektörü Saha Tatbikatının başarıyla tamamlandığını söyledi. 


“HAZIRLIKLARIMIZI TEST ETTİK”


Soma Maden Kazası benzeri bir konu senaryonun konu edildiği tatbikatın olay yeri yönetimini koordineli bir şekilde yürütmesi ve koordinasyondaki eksikliklerin görülmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Vali Toraman, “Ümit ediyoruz ki ülkemizde bu çapta kazaların tekrar yaşanmaması. Yaşandığı takdirde ise en az kayıpla atlatılması. Bu tatbikatta da ekiplerimiz hazırlıklarını test edecek. Varsa eksiklerimiz onları da tespit edip giderme imkanı bulacağız. Amacımız TKİ planlarıyla AFAD müdahale planlarının müştereken koordineli şekilde çalışmasını test etmek” dedi. 


Tatbikatın önemli bir parçasını da basının oluşturduğunu kaydeden Vali Toraman, kamuoyunun doğru haber akışıyla bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.


Tatbikatta 106 personel, 29 araç ve 14 hizmet grubu görev aldı.  


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı'nın da Bakanlık Acil Durum Kriz Yönetimi Merkezi'nden canlı olarak izlediği tatbikatın, Türkiye'de bu ölçekte yapılan ilk tatbikat olma özelliği taşıdığı belirtildi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği