Toprağın Bereketi İle Çimlendi Tohumlar
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaşlı ormanların gençleştirilmesi amacı ile yapılan tabi tensil çalışmaları ile genç ve bakımlı ormanların oluşması ve yarınlara en sağlıklı şekilde taşınması sağlanıyor.
Altıntaş Orman İşletme Müdürlüğü Dumlupınar Orman İşletme Şefliği 94 nolu tabi tensil (doğal gençleştirme) sahasında uygulanan çimlenme çalışmaları başarı ile sonuçlandı.
Nisan ayında Dumlupınar Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç, Jandarma Komutanı Umut Ahmet Day, Altıntaş Orman İşletme Müdürü Mevlüt Polat ve Dumlupınar Orman İşletme Şefi’ Yusuf Bulut’un katılımı ile tohum takviyesi yapılan karaçam ve sarıçam tabi tensil sahasında çimlenmeler başladı.

220 kg karaçam ve sarıçam tohum ekimi yapılan sahada yeni fidanların geldiği görüldü ve doğal gençleştirmeyi sağlamak amacıyla çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi. Dumlupınar Orman İşletme Şefi Yusuf Bulut; emeklerinin karşılığını aldıklarını ve yoğun çalışmalar sonucunda çimlenmeleri gördüklerini, geleceğe nefes olmak, yarınlara daha yeşil, daha yaşanabilir, daha güzel bir Kütahya bırakmayı amaçladıklarını dile getirdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği