Tiroid Nodüllerine Ameliyatsız Tedavi
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde tiroid nodüllerinin ablasyon (yakma) işlemiyle tedavi edilmeye başlandı.
Hastanede görev yapan Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, nodüllerin sık karşılaşılan tiroid bezi hastalıklarının başında geldiğini söyledi.
Nodüllerin tedavisinin bugüne kadar ameliyat ile tedavi edildiğini ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu tedavilerin ameliyatsız olarak da yapılabildiğini belirten Korkmaz, şunları kaydetti:
"Türkiye’de insanların yaklaşık%40-50’sinde troid nodülüne rastlanmaktadır.
Gelişen tıp teknolojisi sayesinde cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulmadan tiroid nodüllerinin alınması mümkündür.
Lokal anestezi altında uygulanan ablasyon (yakma) tedavisinde özel iğnelerle nodülün içine girilerek radyofrekans verilmekte ve nodülün yakılması sağlanmaktadır.
Radyofrekans ile yakılan nodül aylar içerisinde küçülerek yok olmaktadır.
Tedavinin herhangi bir kesiye ihtiyaç duyulmaması ve konuşarak gerçekleştirilmesi hem doktorların hem de hastaların sıklıkla tercih ettiği konforlu bir yöntemdir.
İşlemin önemli avantajları cerrahi kesiye gerek duyulmaması, lokal anestazi ve sedasyon eşliğinde uygulanabilesi ve hastane kalış süresinin kısa olmasıdır.
Bu yöntemle hastalarımız aynı gün taburcu olabilmektedir. Bu uygulama ülkemizde de yeni başlayan bir uygulama ve yavaş yavaş yaygınlaşıyor diyebiliriz.”
Dr. Korkmaz, yöntemin uygulandığı 15 hastada başarılı sonuçlar elde ettiklerini, Endokrinoloji Uzmanları Doç. Dr. Güven Barış Cansu ve Dr. Öğr. Üyesi Bünyamin Aydın tarafından tespit edilen 33 yaşındaki Mine Uzun'a başarıyla uyguladıklarını aktardı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Ertürk Urfalı da uygulama ile hastaların ameliyata bağlı risklerinin daha düşük olduğunu ve normal hayatlarına daha kısa sürede dönebildiklerini ifade etti.
Bir 3 kişi görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği