TIP FAKÜLTESİNDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinin “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleşti. Tıp Fakültesinin 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini Kütahya protokolü ve öğretim üyeleri giydirdiler. Öğrenciler, aileleri önünde beyaz önlük giymenin büyük heyecanı ve onurunu yaşadılar.  

Üniversite Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”ne yoğun katılım gerçekleşti. Törene Kütahya protokolü de katılım sağladı.

“HEKİMLERİN BEYAZ ÖNLÜĞÜ İNSANLARA HİZMET AŞKININ BİR SEMBOLÜDÜR”

“Beyaz Önlük Giyme Töreni”nin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın yaptı. Algın, öğrencilere dünyanın en kutsal mesleğinin icra edeceklerini hatırlatarak, “Bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, sırdaş olmanın, aydınlığın, asaletin, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Bu önlüğü bugün giydikten itibaren belki kullanılan sürede kirlenebilir. Ama önlüklerin temsil ettiği vicdani, ahlaki ve insani değerlerin bırakın kirlenmesini, lekelenmesine bile tahammülünüz olmayacak. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hepimiz sahip çıkacağız. Sizleri aramızda görmekten büyük bir memnuiyet duyuyor ve bu okula gelirken göstermiş olduğunuz başarıyı bir kez daha kutluyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.” diye konuştu.

“ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA HEKİM OLMAK, BU BEYAZ ÖNLÜĞÜ GİYMEK BİR AYRICALIKTIR”

Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın’ın konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu konuşma yaptı. Rektör Kavuncu, “Bugün Tıp Fakültemize yeni başlayan öğrencilerimiz için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenliyoruz. Seneler önce bu heyecanı yaşamış, bugün de hala bu heyecanını eksiltmeden koruyan hocaları adına öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Fakültemize önemli bir başarı kazanarak geldiniz. Bugün burada bizde sizlere önlüklerinizi ‘beyaz’ olarak teslim ediyoruz. Siz ve önlüğünüz hayat boyunca hep beyaz kasın. Kirletmeyiniz. Ülkemizde ve dünyada hekim olmak, bu beyaz önlüğü giymek bir ayrıcalıktır. Bunu biliniz ve bu ayrıcalığın sorumluluğunu hep hissediniz. Sizin için bildiklerini fedakarlıkla sizlere aktaracak, hekimlik sanatını öğretecek hocalarınıza ömür boyu saygı ve sevginizi göstermeyi sakın ihmal etmeyin. Meslektaşlarınızı, onların ailelerini kendiniz gibi, kendi aileniz gibi kabul edin. Dünyanın ve yaradılışın nedeni olan insandır. Sizler de insan canı ile uğraşacaksınız. Bu uğurda yapacağınız fedakarlıklar için hiçbir zaman bıkkınlık getirmeyin. Siz hastalarınızın sadece bedenlerini değil, kalplerini de iyileştireceksiniz. Hastalarınız sizlerle en mahremlerini paylaşacak, konuşacaklar. Bunların hepsi size emanet edilmiş bilgilerdir. Size duyulan bu güveni, namusunuz bilin. Unutmayın, hekimlik vefat eden hastasının cansız bedenini teslim alırken bile teşekkür edilen tek meslektir.  Alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocalara sahipsiniz. Tıp eğitimi bir yönüyle usta- çırak ilişkisidir. Siz daima istekli olacaksınız ki hocalarınızın deneyim ve birikimlerinden en iyi şekilde yararlanmış olacaksınız. Sizlere son tavsiyem ise sigara ve alkolden uzak durunuz, spor ile beden ve zihninizi açık tutunuz. Sevgili öğrenciler; sizleri bugünlere getiren, sizinle ağlayıp, sizinle gülen, en az sizin kadar çaba gösteren değerli anne babalarınıza da teşekkürlerimiz sonsuzdur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından önlük giyme törenine geçildi. Kütahya protokolü ve öğretim üyeleri Tıp Fakültemiz 1. Sınıf öğrencilerine beyaz önlüklerini giydirdiler. Öğrenciler ise aileleri önlerinde beyaz önlük giymenin büyük heyecanı ve onurunu yaşadılar.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği