Jandarmayla işbirliği yapıp dolandırıcıyı yakalattı
300x250

Tavşanlı'da bir vatandaş, telefonla kendisini arayan ve evdeki altınları ile parasını isteyen sözde jandarmanın suç ortağını jandarmayla işbirliği yaparak yakalattı.

Tavşanlı ilçesine bağlı Aliköy'de meydana gelen olayda, bir şahıs 112 ihbar hattını aradı ve telefonda kendini jandarma görevlisi olarak tanıtan bir kişinin 'hakkınızda şikayetten dolayı ne kadar paranız ve ziynet eşyanız varsa incelenmek üzere eve gelecek şahsa verin' dediğini, evinin önünde de yabancı bir kişinin olduğunu belirterek şikayetçi oldu. Vatandaşın şikayeti üzerine hemen çalışma başlatan jandarma ekipleri,  olay yerinden kaçan şüpheliyi fazla uzaklaşamadan yakalayarak gözaltına aldı.

Konuyla ilgili olarak Kütahya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden şu bilgi verildi ;

1. Tavşanlı ilçesi Aliköy Köyü mülki sınırları içerisinde; 07.07.2022 günü mağdur B.Ç'ye ait ev telefonunu arayan şahıs; kendisini Jandarma olarak tanıtarak, hakkınızdaki şikayetten dolayı C.Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı, evinize gelen görevliye "ne kadar paranız ve ziynet eşyası varsa verin incelenecek" şeklinde beyanda bulunmuştur. 

2. Telefonda görüşme devam ederken mağdur B.Ç. evinin önünde bekleyen şüpheli M.Y.'ye *32 adet çeyrek altın, 2 adet büyük altın, 1 adet bilezik, 1 adet gerdanlık (piyasa değeri 100 bin TL)* teslim edeceği esnada mağdur B.Ç isimli şahıs daha önceden Jandarma tarafından dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlara *Jandarma  personelinin vatandaştan hiçbir şekilde para ve ziynet eşyası talep etmeyeceği yönünde yapılan bilgilendirme toplantıları  ve ses yayın cihazlarından yapılan anonslar sonucu* dolandırıldığı anlayıp altınlarını teslim etmeden 112 A.Ç.M'ni aradığı esnada şüpheli M.Y. evden kaçarak uzaklaşmıştır.

3. Olayla ilgili ev sahibinin şikayetçi olması üzerine derhal Kütahya İl Jandarma Komutanlığı *JASAT (Jandarma Dedektifleri)* ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığından özel ekip oluşturularak yapılan araştırmalarda şüpheli şahsın, köy içerisine yaya olarak geldiğinin tespit edilmesi üzerine fazla uzaklaşamayacağı değerlendirilerek köy içerisinde ve çevresinde yapılan arama sonucu şüpheli M.Y yakalanmış olup, olay ile ilgili adli işlemlere başlanılmıştır.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği