TAVŞANLI HÖYÜK’TE İKİNCİ KAZI SEZONU HAZIRLIKLARI BAŞLADI
300x250
Tavşanlı’nın 8 bin yıllık geçmişine ışık tutan ve yüksekten bakıldığında aldığı şekille Kütahya’nın kalbi olarak nitelendirilen Tavşanlı Höyük’te çalışmalar yeniden başlıyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Fidan’ın başkanlığını yaptığı kazı çalışmalarının 2. sezonuna bir ay içerisinde start verilecek.
Bu bağlamda kazı ekibine desteğini arttıran Tavşanlı Belediyesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Tavşanlı Höyük Kazı Başkanlığı arasında protokol imzalandı.
Bir 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ve Doç. Dr. Erkan Fidan Belediye meclisi toplantı salonunda, protokole imzalarını atarak hayırlı olması dileğinde bulundu.
Başkan Mustafa Güler “Tavşanlı Höyük ilçemizin kültürel ve turizm değerlerine önemli katkılar sunuyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan kazılarda elde edilen bulgular gencinden yaşlısına birçok kesimde heyecan yarattı. Kütahya genel olarak çok önemli zenginliklere sahip ve bunları gün yüzüne çıkartmak hepimizin görevidir. Ekibimiz yaz döneminde gece gündüz demeden yoğun bir çalışmayla Tavşanlı Höyük’te önemli işler yaptılar. İlkokul, Ortaokul ve Lise çağındaki gençlerimize kazı evinde arkeolojik dersler verip, araziye götürdüler. Çocuklar ellerine mala, fırça gibi aletleri alarak bu heyecana ortak oldu. Kazı başkanımız Doç. Dr. Erkan Fidan hocamıza ve ekibine ilçe halkı adına teşekkür ediyorum. Yeni kazı sezonunun hayırlı olmasını dileyerek kazı ekibimize kolaylıklar diliyorum” dedi
Bir kara kaplumbağası ve doğa görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği