Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'den fahiş fiyat çıkışı
300x250

Tavşanlı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 2 gün boyunca ilçe merkezinde faaliyet gösteren 13 büyük market ile süt ürünleri satışı yapan işyerlerini denetledi. Denetim sonucunu raporlaştıran ekipler bir hafta sonra tekrar denetime çıkacak.
Belediye Başkanı Mustafa Güler, döviz kurlarındaki artış nedeniyle fiyatların fahiş oranda yükseldiğini ancak doların düşmesiyle bu fiyatların geriye çekilmesinde sıkıntıların yaşandığını kaydetti.

Bir 1 kişi, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

- “KANUNİ TEDBİRLERİMİZİ ALACAĞIZ”
İlçede yapılan denetimlerde döviz kurlarındaki düşüşün etiketlere tam anlamıyla yansımadığını gördüklerini vurgulayan Başkan Güler, “Doların düşmesiyle birlikte bir hafta boyunca piyasaların oturmasını bekledik. Ardından Zabıta ekiplerimiz dün ve bugün denetimlere çıktı. Bu denetimlerde ne yazık ki önemli fiyat farklılıkları tespit ettik. Gördüğümüz manzara hiç de iç açıcı değil. Yaklaşık bir hafta sonra tekrar denetime çıkacağız ve fahiş fiyat uygulamasına devam edenlere karşı kanuni olarak her türlü tedbiri alacağız” dedi.

Bir 5 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Bazı ürünlerin fiyatları hakkında örnekler veren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Ekiplerimizin denetimlerinden öne çıkan bazı fiyatları aktarmak istiyorum. 13 adet markette salça fiyatlarını inceledik. En düşük salça fiyatı 7,5 TL, en yükseği de 11,95 TL. Arada 4,5 TL fark var. Salçanın ortalama fiyatı ise 8,9 TL. Makarna da en düşük fiyat 3,1 TL, en yükseği 5,95 TL, ortalama fiyatı da 3,89-4-95 arasında dolaşıyor. 5 litrelik yağda en yüksek fiyat 150 TL, en düşük fiyat da 105 TL. Neredeyse 45 TL fark var. 1 litrelik sütte en düşük fiyat 6,9 TL, en yükseği de 12,95 TL ve ortalaması 8,9 TL. 5 kiloluk un da en ucuz fiyat 33,9 TL, en yüksek fiyat 50 TL. Çay, şeker, mercimek gibi diğer ürünlerde de farklılıklar böyle. Mandıralarda ise tam yağlı peynirin kilosu en ucuzu 32,5 TL, en pahalısı 50 TL, ortalama fiyat ise 40 TL civarında. Yarım yağlı peynirlerde en düşük fiyat 25 TL, en yükseği 43 TL, ortalaması 27-32 TL arasında. Süzme yoğurda baktığımız zaman en düşüğü 15 TL, en yükseği de 25 TL. Tereyağında en düşük fiyat 65 TL, en yüksek fiyat 76 TL. Yumurta da en düşük fiyat 34 TL, en yükseği de 40 TL. Yumurtanın ortalaması ise 35 TL.” ifadelerini kullandı.
Bir 2 kişi görseli olabilir
- “HİÇBİR ESNAFIMIZIN MAĞDUR OLMASINI İSTEMİYORUZ. ANCAK ZAM GELECEK DİYE AFAKİ FİYAT ARTIŞI YAPMANIN ANLAMI YOK.”
Hiçbir esnafın mağdur olmasını istemediklerinin altını çizen Başkan Güler, “Esnafımızın aldığı malı yerine koyabilmesini istiyoruz. Ancak zam gelecek düşüncesiyle fiyatları afaki noktaya getirmenin bir anlamı yok. Bu manada Tavşanlı’da biz 80 bin kişi, Türkiye’deki 80 milyonla aynı düşüncedeyiz. Böyle zamanlarda lütfen halkımızın yanında olalım. Vurgunculuk peşinde koşmayalım. Fiyatları çok aşırı şekilde yükseltmeyelim. Makul seviyelere getirelim” şeklinde konuştu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği