Tarihi konaklar, öğrenci ve sanatçılarla bütünleşiyor
300x250
19. yüzyıl sivil mimarinin en güzel örneklerinin yer aldığı Germiyan Sokağı’ndaki tarihi konaklardan bazıları, Kütahya Valiliği tarafından eğitim amaçlı Dumlupınar Üniversitesine (DPÜ) tahsis edildi.
Tahsis edilen Germiyan Konağı ile Yılmazlar Konağı’ndaki sanat atölyelerine Kütahya’nın kültür ve sanatına katkı sunan Adil Özkan, Ahmet Gürel, Ahmet Kerkük, Ahmet Şahin, Ali Osman Kerkük, Ayşe Marım, Cemile Gül, Faruk Şahin, Hakkı Çinicioğlu, Hakkı Ermumcu, Mehmet Çini, Mehmet Üstünkaya, Mustafa Kemal Altınsoy, Usta Ayşe ile Yunus Marım’ın isimleri verildi.
“KÜTAHYA’MIZIN KİMLİK İNŞASINDA BİR ADIM OLACAK”
Germiyan Konağı bahçesinde düzenlenen Ustalara Saygı Töreni’nde konuşan Vali Ali Çelik, “Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulumuzun ve sanatçılarımızın isimlerinin burada bütünleşmesi bizim için çok kıymetli. Germiyan Sokağı, Kütahya’mızın kimlik inşasında geçmişten geleceğe taşıdığı kimliği ve medeniyeti büyütme aşamasında bir adım olacak” dedi.
“KÜLTÜR VE SANAT YAŞATILACAK”
Tarihi konaklara fonksiyon tanımlanarak aslına uygun şekilde kullanılacağını söyleyen DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “Bu konaklar emin ellerde. Ruhu olmayan konaklara ruh ve can geldi. Eylül’de yüz yüze eğitime başlıyoruz. İnşallah bu bölge canlanacak. Kültür ve sanatın yaşatıldığı, ince ruhlu gençlerin yetiştiğini hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Kütahya’nın kültür ve sanatına katkı sunan sanatçıların plaket takdimi yapıldı, Germiyan Konağı ile Yılmazlar Konağındaki sanat atölyeleri incelendi.
Bir 4 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği