SU ÜRÜNLERİ AV YASAĞI BAŞLADI
300x250

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü "iç sularda su ürünleri av yasağı 15 Mart 2020 tarihi itibari ile başladığından dolayı, vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için av yasaklarına uymaları gerekmektedir." açıklaması yaptı. 

  Uyarı niteliğindeki açıklamada "   Su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir olarak kullanılabilmesi amacıyla ''4/1 ve 4/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen  Tebliğlere göre; İç sularımızda su ürünlerinin neslinin korunmasını sağlamak amacıyla Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali (Akarsular hariç) ve diğer sazangillerin avlanmaları 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında yasaktır.

     Yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu Kapsamında İdari Para Cezası uygulanacaktır. Su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarma'ya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir." denildi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği