''SİVAS’TA YAKILAN CANLARIMIZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ''
300x250

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Dr Zeliha Aksaz Şahbaz, bir basın toplantısı düzenleyerek 2 Temmuz 1993’de meydana gelen Sivas Katliamı’nı ve katliamda yaşamını yitiren 33 kişiyi andı.

CHP İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz'ın basın açıklaması şöyle ;

 

Sivas’ta 27 yıl önce bugün, 2 Temmuz 1993’te 35 aydınımız yobaz, gerici güçler tarafından devletin, herkesin gözü önünde yakılarak katledilmiştir. Ülkemizde Aydın olmanın, Alevi olmanın, öteki olmanın bedelini şair, ozan, yazar ve aydınlarımız, gençlerimiz güpe gündüz Türkiye’nin en büyük şehirlerinden Sivas’ta yakılarak ödemiştir.

Canlarımızı, aydınlarımızı katleden bu yangın hala bu ülkede insanlığı, hukuku ve demokrasiyi yakmaya devam ediyor. Bu katliamın sanıkları, azmettiricileri, sanık avukatları siyasal İslam tarafından korunmuş, devlet katında milletvekilliğine, bakanlığa getirilerek ödüllendirilmiştir.

Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Gezi katliamları hep devletin koruması altında gerçekleşmiş ve failleri de bulunmamış, bulunanlar da cezalandırılmamıştır. Daha yakın tarihimizde 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde AKP’nin tek parti iktidarını kaybetmesinden sonra ülkemizde Suruç’ta, Ankara’da İstanbul’da, Gaziantep’te katliamlar yaşanmış, demokrasi talebiyle Ankara’da miting yapan barış güvercinlerimiz Ankara Garı önünde tarihimizin en büyük katliamı ile katledilmiştir. Tüm bu acılar yaşanırken dönemin başbakanı katliamlar sonrası oy oranımız artıyor diyerek memnuniyetini dile getirmiştir. Bu kanlı katliamları gerçekleştiren dinci, gerici IŞİD teröristleri öfkeli çocuklar denilerek hoşgörülmüştür.

Sivas’ta yakılan yangın büyüyerek bölgemiz Ortadoğu’yu yakmaya devam etmektedir. Bu karanlık, din adına insanları katletmeye, milyonlarca bölge insanımızı yerinden yurdundan eden karanlık Suriye savaşında canlar almaya, katliamlar yapmaya devam etmektedir.

Sivas’ta kışkırtmayla yakılan 35 aydın ve canımız için yastayız. Ozanlar, türküler diyarı Sivas’ta insanlık ve türküler yakılmıştır. Bu acı 27 yıldır ruhumuzu yakmaya devam etmektedir. İnsanımız tarihi boyunca büyük acılar yaşamış, hak hukuk arayan insanlarımız ötekileştirilmiş, muhalif olmanın bedeli katliamlarla ödenmiştir.

Derin devlet denilen yapının cinayet ve katliamları hep mazlum ve aydınları vurmakta, failler de devlet tarafından korunmaktadır.

Bir toplumsal linç olan Sivas davası zaman aşımına sokularak adalet engellenmiştir. Adalet isteyen mağdur yakınları Ankara’da AKP hükümetinin polisi tarafından coplu ve biber gazlı saldırısına uğramıştır.

Bizler Çorum, Maraş, Gazi olayları, Gezi katliamı, Suruç, Ankara, İstanbul, Ankara Gar Katliamı için olduğu gibi Sivas’ta Şair Dr Behçet Aysan, Şair Metin Altıok, Yazar Asım Bezirci, Ozan Nesimi Çimen ve aydınlarımız, ozanlarımız, gençlerimiz için adalet istiyoruz.

Ülkemizde tekrar insanlık suçları işlenmesin diyerek bu olayların azmettiricileri ve failleri cezalandırılsın istiyoruz. Ülkemizde, bölgemizde ve dünyada etnik, mezhep ve ırk ayrımı yapmadan tüm insanlık suçlarına, katliamlara karşı barışı, hukuku, adaleti ve kardeşliği savunuyoruz.

Sivas’ta ve bugüne kadar yaşanan tüm katliamları lanetliyor ve kurbanları için adalet istemeye devam ediyoruz.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği