Sıtkı motifleri artık kumaşa da renk verecek
300x250

Dünyaca ünlü çini sanatçısı merhum Sıtkı Olçar'ın kızı Nida Olçar babasının çizdiği yoldan büyük adımlarla yürümeye devam ediyor.

Babası gibi çini sanatı üzerinde çalışmalar yapan Nida Olçar şimdide babasının çizdiği yolu bir adım daha ileriye taşıyarak, dünyaca ünlü Kütahya Çini motiflerini kumaşlara işliyor. Kütahya Kent Gazetesi'nin haberine göre Olçar, geleneksel desenleri, şal, yaka mendili, kol düğmesi, kravat, nevresim ve yastık kılıfı gibi çeşitli tekstil malzemelerine nakşediyor.

ESERLER TBMM'DE SERGİLENECEK

Anadolu`da asırlardır işlenen çini desenlerinin hayatın her alanına dokunması amacıyla çalışma başlattığını ifade eden Çini Sanatçısı Nida Olçar, Kütahya çini desenleri ile birlikte aynı zamanda Osmanlı saray geleneğine ait, lale, karanfil, kalyon gibi motifleri de kumaşlara uyguladıklarını söyledi.

TRT Haber'e konuşan Olçar, çini sanatının ahşap, taş, cam, tekstil gibi her türlü alana uygulanması gerektiğine inandığını belirterek, "14. yüzyıl Osmanlı saray geleneğine ait, lale, karanfil, kalyon gibi motifleri uyguluyoruz. Bu çalışmalarımız için önümüzdeki günlerde TBMM`nin kuruluşunun 101`inci, İstiklal Marşı`nın kabulünün 100`üncü yılı dolayısıyla bir sergi hazırlığımız var. Bu eserleri ilk olarak TBMM`de sergileyeceğiz. Çalışma süreci biraz yorucu olabiliyor. Elimdeki kuş motifi, üç aylık çalışmayla tam nevresime uygulanabilmiş olacak" dedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği