SİMİLASYON VE TIBBİ UYGULAMALAR BİRİMİ AÇILDI
300x250
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesinde Simülasyon ve Tıbbi Uygulamalar Birimi açılışı gerçekleşti.
Açılışta Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu başta olmak üzere; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Cem Algın, Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesi akademisyenleri, idari personeller ve öğrenciler yer aldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Algın söz konusu birim hakkında bilgi vererek, "Simülasyon ve Tıbbi Uygulamalar Biriminde öğrencilerimizin çeşitli hasta tipi ve hastalık senaryolarını bünyesinde barındıran bilgisayar destekli simülatörlerle eğitiminin yanı sıra çok sayıda farklı maket üzerinde muayene ve girişimleri kapsayan klinik becerilerinin geliştirilmesi ve verilen eğitimin etkinliğini değerlendiren sınavların yapılması amaçlanmaktadır. Bu birim klinik bilgi ve beceri eğitimlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi ve öğrencilerin gerçeğe yakın stres altında, ekip sorumluluğu içerisinde tutum ve davranış modelleri geliştirmelerini hedefleyerek oluşturulmuştur. Bu birimde hem eğitim-öğretim faaliyetleri hem de nesnel yapılandırılmış sınavlar gerçekleştirilecek. Bu bizim için son derece önemli." dedi.

Açılış programında konuşan Rektör Prof. Dr. Kavuncu ise KSBÜ'nün fiziksel alan genişlemelerine dikkat çekerek, " Fiziksel alan genişlemelerinin yanında öğretim üyesi yönünden de çok önemli bir değere ulaştık. Sayımız 210'lu sayılardan 600’lü sayılara çıktı. Öğrenci sayımız artmasına rağmen geldiğimiz noktada öğrenci başına düşen öğretim elemanı sayımız 7'nin altına indi ki araştırma görevlilerimizi de buraya dâhil edince bu rakam 3'ün altına iniyor.” ifadelerini kullandı.
“KSBÜ TIP FAKÜLTESİ KÜTAHYA’NIN İLK AKREDİTE FAKÜLTESİ OLACAK”
Tıp Fakültesinde önemli bir aşamaya gelindiğine de vurgu yapan Kavuncu, "Hocalarımızın çok üstün gayretleri ile akreditasyonun ilk dosya kısmını geçip değerlendirilmeye hak kazandık. Tıp Fakültemiz Türkiye'deki derneklere yapılan başvurularda Kütahya'nın ilk akredite fakültesi olacak. Yatay geçiş anlamında üniversitemize başvuran 1500 öğrencimiz var. Bu gösteriyor ki öğrencilerimizin burada aldıkları eğitim dolayısıyla pek çok başka yerde okuyan öğrenci sizin imkânlarınıza kavuşmak için, buraya gelmek için çaba gösteriyor. Bugün bu laboratuvarın açılması da yine çalışmalarımızın bir parçasıydı. Laboratuvarımızın da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Araştırma laboratuvarlarımızın olanakları her geçen gün artıyor. Yine bazı ileri araştırma cihazlarımız da mevcut. Bu noktada öğrencilerimizden de proje isteği bekliyoruz. Hocalarımız sizlere fikir vereceklerdir. Bu üniversitenin her bir cihazı santimetresi öğrencilerimizin. Hiç bir kapalı alanımız yok.” şeklinde konuştu.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği