Simav'da Kestane Hasadı Başladı
300x250
Lezzetiyle haklı bir üne sahip olan Simav Kestanesinde 2021 yılı hasadı başladı.
İçeriğindeki Omega 3 ve Omega 6 yağlarını bulunduran, öğrenmeyi ve hafızayı geliştirmenin yanı sıra Alzheimer hastalığının önlenmesinde de büyük rol oynayan kestane; aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırıyor. Faydaları saymakla bitmeyecek kestane meyvesi; içerdiği antioksidan bileşenler ve C vitamini sayesinde serbest radikallerden vücudu koruyarak bağışıklığı güçlendiriyor ve gribe karşı da koruyuculuk sağlıyor.
Bir 1 kişi, ayakta, ağaç ve açık hava görseli olabilir
Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin; Aksaz Orman İşletme Şefliği 71 nolu bölmesinde yapılan Kestane Hasat’ına katıldı. Simav Orman İşletme Müdürü Necmi Topal, Yeniköy Kooperatif Başkanı İbrahim Aydoğmuş, Simav İşletme Müdür Yardımcısı Serdal İnce ve Orman İşletme Şeflerinin de bulunduğu kestane hasadında bölge halkının sorunları ve istekleri yerinde dinlendi. Kestane sezonunun üreticilere hayırlı olmasını dileyen Bölge Müdürü Hasan Keskin; kestane meyvesinin ilçe halkı için önemli bir geçim kaynağı olduğuna rengi, iriliği, aroması ve kendine has lezzetiyle Simav Kestanesinin piyasada çok fazla tercih edildiğine dikkat çekti.
Yaklaşık 8 yerleşim yerinde önemli bir gelir kaynağı olan Simav Kestanesinden yılda yaklaşık olarak 1000-1500 ton civarında ürün elde ediliyor
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve ağaç görseli olabilir
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği