Simav Türkiye seracılığında 4. sıraya yükselecek
300x250

Simav Kaymakamı Türker Çağatay HALİM, beraberinde ilçe tarım müdürü Murat TOKDEMİR ile Eynal bölgesindeki sera kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif başkanı Hakan ÖZTÜRK’den bilgi aldı.

Seraları inceleyen ilçe kaymakamı HALİM şunları söyledi: “ Simavda seracılık konusunda çok önemli toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya Tarım ve Orman Bakanlığı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ da katıldı. Simavda kurulacak olan organize sera bölgelerinin sınırları ve yaklaşık ne kadar dönümde seracılık faaliyeti yapılacağı belli oldu. 660 dekarlık bir alanda ileri teknoloji sera kurulumu için proje hazırlığı başladı. Sera OSB alt yapısı için Kütahya İl Özel İdaresi çok ciddi bir yatırım yapacak. Kurucu heyette 3 kurum hisse oranında temsil edilecek: Kütahya İl Özel İdaresi, Simav belediyesi, Simav TSO. Simav; Türkiye seracılığında Antalya,  İzmir,  Afyon /Sandıklı sonra 4. Sıraya yükselebilecek.  Hedefimiz; Sera OSB sayesinde, Simav/Eynal domatesini dünya markası yapmak,  Simavıda ülkemizin seracılık üssü haline getirmek.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Simavda önemli bir paya sahip geleneksel seracılığında gelişerek sürmesini istiyoruz. Seracılık konusunda kooperatif başkanı Hakan ÖZTÜRK ile değerli bilgileri karşılıklı paylaştık”.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği