Şehir Hastanesine Korona engeli
300x250

Yeni Kütahya Gazetesine açıklamalarda bulunan AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Kütahya’da 277 yoğun bakım yatağının bulunduğunu ve vatandaşların kaygılanmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Salgın nedeniyle Şehir Hastanesindeki çalışmaların mecburen yavaşladığını da kaydeden Ceyhun; “Salgın atlatıldığında tam kapasite çalışmaya devam edecek” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, Yeni Kütahya Gazetesine Kütahya’da alınan korona virüs tedbirlerini değerlendirdiler. Alınan tedbirler sayesinde olası kötü duruma hazırlıklı olduklarını söyleyen Başkan Ceyhun, şehirde yapılan yatırımlar hakkında da açıklamalar yaparak, süreçlerin uzadığını ancak yatırımların devam ettiğini vurguladı.

YOĞUN BAKIMDA SIKINTIMIZ YOK

Vaka sayısı ve diğer etkenler düşünüldüğünde Kütahya’nın iyi bir durumda olduğunu söyleyen AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, vatandaşları, bu durum karşısında rehavete kapılmamaları yönünde uyardı. Olası kötü duruma karşı her türlü tedbirin hazır olduğuna dikkat çeken Başkan Ceyhun; “Gerek yoğun bakım yatak sayımız olsun, gerek karantina tedbirleri ile ilgili olsun tüm tedbirler alınmış durumda. Şu an Kütahya’da 277 yoğun bakım yatak kapasitesi var. Genel toplamda ise 80’e yakın hastamız yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Dolayısıyla ciddi sayıda boş yoğun bakım yatağımız mevcut. Bu yüzden Kütahyalı vatandaşımız kaygılanmasın” dedi.

YATIRIM YAVAŞLAMIŞ OLACAK

Korona virüsle mücadelenin yanı sıra yatırımların da devam ettiğinin altını çizen Başkan Ceyhun, Şehir Hastanesindeki gelişmelere değindi. Yatırımların korona nedeniyle kısıtlı imkânlarla yürütülmeye çalışıldığını kaydeden Ceyhun; “Zira çalışan işçilerin bulunduğu şantiyeler ile ilgili tedbirler mecburen alınmak durumunda kalıyor. Şehir Hastanemiz Mart ayında hızlı bir şekilde başlamıştı ancak şimdi de korona virüs salgınının ortasında kaldı. Hastane yapımında 600 civarı işçinin çalışması hedeflenmişti, şantiyeler ona göre ayarlanmıştı. Fakat şimdi, şantiyelerde salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler sonrasında 300 kişinin barındırılmasına karar verdik. Dolayısıyla yatırım biraz yavaşlamış olacak belki ama salgın atlatıldığında tam kapasite çalışmaya devam edecek” dedi.

BİRAZ DAHA SABIR

Son olarak, Kütahya’daki korona virüs vakaları hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel; “Kütahyamız, Türkiye genelinde en az vakaya sahip illerimizin başında geliyor. Kütahyalı vatandaşlarımız gerçekten, bu salgın haberleri yayılmaya başladığı ilk günden itibaren alınan tüm tedbirlere riayet ederek, zorunlu hallerin dışında evlerinde çıkmayarak destek verdiler. Her gün dolan taşan caddeler şu anda seyrek insan nüfusuyla dolu. Kütahyalı vatandaşımıza duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum. Biraz daha sabırla, biraz daha dirayetle gerçekten özlemiş olduğumuz günlere en kısa sürede ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği