SAZANGİLLER VE YAYIN BALIĞI AV YASAĞI BAŞLIYOR...
300x250
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilimizde ticari ve amatör su ürünleri (sazangiller) av yasağının 15 Mart 2022 tarihi itibariyle başlayacağını ve 15 Haziran 2022 tarihinde sona ereceğini duyurdu.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yasağa ilişkin açıklaması şöyle ; 

5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği; İlimizde ticari ve amatör su ürünleri (sazangiller) av yasağı 15.03.2022 tarihinde başlamakta ve 15.06.2022 tarihinde sona ermektedir. Sazangiller av yasağı dönemi boyunca yayın ve sudak avcılığı da aynı şekilde yasaktır. Bu tarihler arasında ticari veya amatör olarak su ürünleri avcılığı yapmak; bahsi geçen içsu balıklarını belgesiz olarak satmak, nakletmek, pazarlamak yasaktır.

      Belirtilen tarihler arasında içsu balıklarının avlanması, belgesiz nakil veya satış yapılması durumunda,  balıklar zapt edilerek idari para cezası uygulanacaktır.

      İçsu kaynaklarımızdaki balıkların üremelerine fırsat vererek nesillerinin devamını sağlamak, her daim soframızda balık görebilmek için söz konusu kurallara uyulması büyük önem taşımaktadır. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği