Salgında son durum değerlendirildi
300x250

Kovid-19 salgınında Kütahya’daki son durum, mevcut çalışmalar ve uygulanan tedbirler Kütahya Valisi Ali Çelik başkanlığında masaya yatırıldı.

 

Kovid-19 Tedbirleri Değerlendirme Toplantısı’na; Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Vali Yardımcısı Aydın Börü, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ile İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş katıldı.

 

Kütahya’daki son durumun değerlendirildiği toplantıda; İl/İlçe Salgın Denetim Merkezi (İSDEM) çalışmaları, denetimler, hastanelerdeki son durum, alınan ve alınması gereken ilave tedbirler görüşüldü.

 

“POZİTİF VAKA SAYIMIZ ARTIYOR”

 

Pozitif vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Kapalı alanlarda uzun süre kalmamalı, misafirlikleri, ziyaretleri bir süre ertelemeli ve maske, mesafe, temizlik kurallarını ihmal etmemeliyiz. İzolasyonda olanların ise evlerinde kalmaları çok önemli” dedi.

 

“KADIN VE GENÇ SAYISINDA ARTIŞ VAR”

 

Kadın ve genç nüfusta koronavirüs vakalarının artışa geçtiğinin altını çizen Vali Çelik, “Son bir ayda pozitif vaka görülen kadın ve genç vatandaş sayımızda önemli oranda artış var. Kadınlar ve gençlerin toplu etkinliklerden, sohbetlerden, misafirliklerden uzak durması önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği