Salgın mücadelesinde Devlet ve STK İş Birliği
300x250

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesiyle sokağa çıkması kısıtlandırılan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların mağdur olmaması için Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman başkanlığında oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Grubu”na (VSDG) Kütahya il merkezinde faaliyet gösteren 28 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) dahil edildi.Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında STK’ların görev dağılımı ve yapacakları yardımlara ilişkin istişare toplantısı Kütahya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Koordinatör Kurum Sorumlusu Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Turan ile Kütahya il merkezinde faaliyet gösteren 28 Sivil Toplum Kuruluşunun yönetici ve temsilcileri katıldı.

YARDIMLAR VSDG KOORDİNESİNDE YAPILACAK

Bu kapsamda; Valilik ve Vefa Sosyal Destek Grubu’nun görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştiremeyeceği açıklandı.Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve sakal

GÖREVLİLER İÇİN ÇALIŞMA/YAKA KARTI HAZIRLANDI

Vatandaşların ihmal ve istismara uğramamaları için Valilik tarafından bu kapsamda görevlendirilecek kamu/sivil tüm görevliler için “çalışma kartı” düzenlendi. Düzenlenen kartlar görevlilere teslim edildi.

STK’ların süreç içerisinde yapabileceği katkılara ilişkin bilgiler de Valilik makamınca Koordinasyon Kurum olarak belirlenen Kütahya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gönderildi.

Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız zorunlu temel ihtiyaçlarının evden çıkmadan karşılanması ve maaş ödemelerinin evinde yapılması için 112’yi 7/24 arayıp hizmet alabilir.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği