SALGIN DÖNEMİNDE KÜTAHYA'DA 1074 YENİ İŞYERİ AÇILDI
300x250

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok esnaf zor günler geçirirken, hükümetin esnaflara sağladığı destek paketleri çarkların durmasının önüne geçti. Yeni Kütahya Gazetesinde yer alan özel habere göre ; Kütahya’da bu süreçte 402 işyeri kapanırken, bin 74 iş yerinin açıldığı öğrenildi.
Tüm dünyayı ekonomi ve sağlık başta olmak üzere her alanda etkisi altına alan korona virüs Türkiye’de ve Kütahya’da da etkisini gösteriyor. Salgının en aza indirilmesi ve sonlandırması adına alınan kısıtlama kararları ekonomik çarkların yavaşlamasına sebep olurken hükümetin esnaflara, işverene, çalışanlara ve vatandaşlara sağladığı ekonomik destek paketleri çarkların durmasının önüne geçiyor. 
1074 YENİ İŞ YERİ AÇILDI
Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odası Birliği Başkanı İbrahim Yiğit il genelinde pandemi sürecinde Kütahya’da 402 esnafın iş yerini kapatmak durumunda kaldığını ancak buna karşılık ise bin 74 esnafın ise yeni iş yeri açarak ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti. Yiğit açıklamasında esnafın işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyleyerek “Korona virüs sebebi ile toplumun her kesiminde yaşanan sıkıntıları elbette Kütahya’da da esnafımız yaşamıştır. Ancak diğer illere nazaran Kütahya’nın durumu elimizdeki verilere göre biraz daha iyi durumdadır. Pandemi sürecinin başladığı Mart ayından günümüze kadar üzülerek söylemem gerekirse 402 esnafımız iş yerini kapatmıştır. Buna karşılık olarak sevindirici bir haber olarak ise bin 74 yeni işe yeri açılışımız olmuştur. Bu bizim için ve Kütahya için güzel bir haberdir. Ümidimiz bu rakamların daha da artmasıdır. Esnafımızın kazanması demek Kütahya’nın kazanması demektir. Bu rakamlar Kütahya il genelindeki rakamlardır. Elbette bu süreçte halen sıkıntıda olan esnaflarımız vardır. Özellikle okulların kapalı olması sebebiyle servis esnafımız, oyun kahvehanelerimiz, internet kafelerimiz ve nargile kafelerimiz sıkıntı içindedir. Bunun yanında diğer esnaflarımızın da işleri yarı yarıya düşmüş durumdadır. Korona virüs herkesi olumsuz yönde mutlaka etkiledi. Esnaflarımız da etkilendi. İşleri yarı yarıya düşen, tamamen bozulan iş yerlerimiz var. Ancak odamıza yeni kayıt yaptıran yani yeni dükkan açan esnaflarımız bizlere bu zor süreçte moral kaynağı oluyor” dedi.
DEVLETİMİZ ESNAFIN YANINDA OLDU
Pandemi süreci ile birlikte esnaflara sağlanan desteklerin çok önemli olduğunu vurgulayan Birlik Başkanı Yiğit “Korona virüs ile birlikte hükümetimiz ve yerel yetkililerimizin esnaflara yönelik sağladığı destekler çok önemli. İlk günden itibaren sağlanan destekler ile esnaflarımız nefes alabilmiştir. Bu sebeple hükümet yetkililerine ve yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu süreçten bir ve beraber durabilirsek çıkabiliriz. Esnaflarımızın ayakta kalması demek Kütahya’nın ekonomisinin canlanması demektir. Mümkün olduğunca alışverişlerimizi Kütahya’dan yapamaya özen gösterelim. Biz oda olarak her zaman olduğu gibi bu pandemi sürecinde de esnafımızın yanında olduk ve elimizden geldiğince onların sıkıntılarını üst makamlara ilettik” ifadelerini kullandı. Yiğit ayrıca Kütahya il genelinde Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliğine bağlı 16 bin 39 esnafın yer aldığını bu esnafların 13 bin 304’ünü erkek esnafların oluşturduğunu 2 bin 735 kişinin de bayan esnaflardan oluştuğunu söyledi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği