Sahte jandarmayı Jandarma Dedektifleri yakaladı
300x250

Gazelyakup köyünde yaşayan yaşlı çift, kendisini jandarma olarak tanıtan dolandırıcıya yaklaşık 60 bin lira değerindeki altın kaptırdı. Hızlı hareket eden Jandarma dedektifleri çok kısa süre içerisinde olayı aydınlattı. Otobüsle kaçmaya çalışan şüpheli Konya Akhisar'da yakalandı.  

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti ;

Tavşanlı'ya bağlı Gazelyakup Köyü' nde G.Ç. (65 yaşında) ve A.Ç. (61 yaşında) isimli çiftin ev telefonunu arayan bir şahıs; kendisini Jandarma olarak tanıttı. Bir cinayet  soruşturmasında görevli olduğunu, çiftin isimlerinin cinayet dosyası içinde geçtiğini, kendilerinin olayın şüphelisi olduklarını beyan etti ve ev sahiplerinden adreslerine gelen U.K. isimli şahsa "ne kadar paranız ve ziynet eşyası varsa verin" dedi.
Mağdur çift paralarının olmadığını ancak altınlarının olduğunu söyleyince, telefondaki şüpheli,  o an adreste bulunan şüpheli U.K.'ye   ellerinde bulunan tüm ziynetleri teslim etmelerini söyleyerek telefonu kapattı.
Mağdur çiftten 5 adet gremse altını (piyasa değeri 60 bin TL) alan  şüpheli U.K.'de köyden süratle uzaklaştı.

Olayla ilgili ev sahibinin şikayetçi olması üzerine derhal Kütahya İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Dedektifleri) ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığından  özel ekip kuruldu. 
Özel ekip tarafından yapılan araştırmalarda şüpheli şahsın önce kimliği tespit edildi, daha sonra Kütahya Otogardan bir otobüs firmasından bilet aldığı ve Adana ili istikametine gittiği tespit edildi. Otobüs firması ile görüşülerek otobüsün konumu öğrenildi ve Konya/Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordine edilerek şüpheli şahıs (5) adet gremse altınla birlikte, otobüste  yakalanarak gözaltına alındı. 
Mağdurlardan alınan (5) adet gremse altın Jandarma ekiplerince ikamet ettikleri  evlerinde kendilerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği