'SAHiPSİZ PATiLERE UMUT OL' ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
300x250
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen "Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması (Enpati Hayvan Dostu Şehirler)" ödül törenine katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen ödül töreninde; Kütahya Belediyesi, Etüd Proje Müdürlüğü AB Dış İlişkiler ve Proje Birimi ve Veteriner işleri Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan “Sahipsiz Patilere Umut Ol” projesi ödüle layık görüldü.
Türkiye Belediyeler Birliğince düzenlenen yarışmada ödüle layık görülmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirten Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Sahipsiz Patilere Umut Ol projesinin en kısa sürede şehir genelinde yaygınlaştırılacağını ve sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları ilerleyen süreçte artıracaklarını ifade etti. Farklı belediyelerimizin hazırladığı onlarca yenilikçi proje sokaklarda zorlu bir yaşam mücadelesi veren hayvanların yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli rol oynayacak. Kütahya Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik hazırladığımız “Sahipsiz Patilere Umut Ol” projesi 223 başvuru arasından seçilen ilk 11 projeden biri oldu. Bu bizler için gurur vesilesi. Emeği geçen ve projemizi bu anlamlı ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Orijinal fikirler üreterek ödüle layık görülen 11 projenin Belediye Başkanlarını kutlayan Emine Erdoğan, “Dünya ortak evimizdir. Bu evi diğer tüm canlılarla paylaşıyoruz. Onların, temel haklarına kavuşmasına yardımcı olmak hepimizin sorumluluğudur. Beslenmelerinden tedavilerine kadar, üzerimize düşen birçok ödev var. Tesisten yazılıma, tedaviden mama üretimine ve farkındalık çalışmalarına kadar birçok parlak fikir bir araya gelmiş. 223 başvurunun her birinin yaygınlaşması halinde çok güzel sonuçlar doğuracağından eminim” diye konuştu.
Bir 16 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile bir süre sohbet eden Kütahya Belediye Başkan Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya'da yürütülen çalışmaları anlattı.
Başkan Işık, Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevine gelen tüm sokak hayvanlarını hem kısırlaştırma hem de tedavilerinin ardından kayıt altına alındıklarını ifade etti. Tüm sokak hayvanlarının tedavisinin Sokak Hayvanları Bakımevinde yapıldığını anlatan Başkan Işık, masrafların Kütahya Belediyesi tarafından karşılandığını aktardı. Şimdiye kadar sokak hayvanlarına 75 tonu aşkın ücretsiz mama desteği verildiğini belirten Başkan Işık, 3200’ün üzerinde sokak hayvanının gerekli tüm tedavilerinin yapıldığını, ayrıca 500’e yakın sokak hayvanının sahiplendirildiğini kaydetti.
Keçiören Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleşen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBB Başkanı Fatma Şahin, çok sayıda belediye başkanı ve davetliler katıldı.
Fotoğraf açıklaması yok.
728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği