Sağlık Camiası İş Bırakma Eyleminde
300x250

Konya Şehir Hastanesinde öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’nın Kütahya’daki meslektaşları ve diğer sağlık çalışanları iş bıraktı. Sivil toplum örgütlerine üye sağlık çalışanları KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi basın açıklaması yaptı. 

Konya Şehir Hastanesinde görevi başındayken katledilen Dr Ekrem Karakaya için Kütahya Tabip Odası, SES Sendikası, Türk Sağlık Sen, Sağlık Sen, Hekim Sen, Tabip Sen ve Hekim Birliği Sendikası ve doktorlar ile sağlık çalışanlarının katılımı ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında ; "Hayatının baharında caninin kurşunlarına hedef olan Uzm. Dr. Ekrem Karakaya görevi başında yeni çalışmaya başladığı hastanede katledildi. Katliam aleti ise bir silah. Bir doktor şifa dağıtılan bir merkezde hasta yakınlarının kurşunlarına hedef oluyor ve can veriyor. Hastalara şifa dağıtılmak, can kurtarmak için alın teri döküyor ve şehit oluyor. AVM'lere bile x-ray cihazları ile girilirken, güvenlik önlemleri alınırken sağlık kuruluşlarında neden elini kollunu sallayarak belinde silahla yada bıçakla girilebildiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz sağlık çalışanları olarak bu duruma isyan ediyoruz, saldırıyı lanetliyoruz ve can güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz." ifadeleri kullanıldı. 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği