Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin (KSBÜ- SEM) açılış töreni gerçekleşti. Törende toplumun üniversiteyle buluşabileceği en önemli alanlardan birisinin KSBÜ- SEM olduğu vurgulandı.

KSBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törenin açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Rektör Kavuncu, şehitlerimizden duyduğu üzüntüyü tekrar belirterek, “Bugün üniversitemizde yeni birim olan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sözüme aziz şehitlerimize rahmet ve minnetle anarak başlamak istiyorum. Ülkemiz güçlüdür ve bu zorlukların üstesinden mutlaka gelecektir. Eğitim ve bilginin ne kadar önemli olduğunu her alanda farkına varıyoruz. Bugün başımız dik duruyorsa, bu ülkemizin bilim ve bilgiye gösterdiği önemdir. Biz de KSBÜ olarak güçlü bir eğitime önem veriyor ve bunun için çalışmalar yapıyoruz.” dedi.

“TOPLUMUN ÜNİVERSİTEYLE BULUŞABİLECEĞİ EN ÖNEMLİ ALANLARDAN BİRİSİ KSBÜ- SEM”

Kavuncu, KSBÜ- SEM’den herkesin faydalanabileceğinin altını çizerek, “Burası akademisyenlerimizin, idari personelimizin, öğrencilerimizin, kamu dışı çalışanların faydalanabileceği ve toplumun üniversiteyle buluşabileceği, eğitim anlamındaki en önemli alanlardan birisi. Bunun ne kadar gerekli olduğunu da, daha kurulum aşamasında bile bizlere gelen taleplerden gördük. Toplumumuz bu merkezden faydalanabilecek ve çeşitli eğitimler için başvurabilecek.” şeklinde konuştu.

YABANCI DİLLERİN ÖNEMİ VURGULANDI

Rektör Kavuncu ayrıca yabancı dillerin öneminden bahsederek, merkezde farklı seviyelerde ve farklı kategorilerde yabancı dilde eğitimlerin verileceğini ifade etti. Kavuncu öğrencilerin yabancı ülkede staj yaparak veya çalışarak kültürel birikim elde edebileceklerini ekleyerek, “Almanya’nın sağlık alanında personellere ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Biz öğrencilerimize gidin demiyoruz. İsteyenler gidebilir, farklı bir deneyim yaşayabilir. Öğrencilerimizin yabancı dillerini geliştirerek, farklı ülkelerde de başarılı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Geçen hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Emin olun KSBÜ’de yetiştireceğiniz öğrencilere giriş seviyesinde Almanca öğretseniz buradaki mezunların tamamını Almanya’da istihdam etmeye hazırlar.” diye konuşmuştu.

“HEDEF KÜTAHYA’DA SÜREKLİ EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLEMEK”

Rektör Kavuncu’nun ardından KSBÜ- SEM’in Müdürü Doç. Dr. Sultan Güçlü, yeni merkezin tanıtımını yaptı. Güçlü, öncelikli hedeflerinin Kütahya’da sürekli eğitim programları düzenlemek olduğunu ifade etti. Müdür Güçlü, “Bunun dışındaki hedeflerimiz kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak, katılımcıların bilgi ve becerilerini arttırmak ve mesleki kariyerlerini desteklemek.” diye ekledi. Doç. Dr. Sultan Güçlü merkezin eğitimleri hakkında bilgi almak için, http://sem.ksbu.edu.tr/ web sayfasının ziyarete açık olduğunu belirtti.

Açılış programına katılım sağlayan Alman Akademik Değişim Servisinden (DAAD) Eğitim Danışmanı Murat Kemaloğlu, Almanya’da yüksek öğretim ve burslar hakkında bilgilendirme yaptı.

Program KSBÜ-SEM yönetici kadrosunun toplu fotoğrafı alınmasıyla birlikte son buldu.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği