Porsuk Barajı havzasında fidanlar toprakla buluşacak
300x250

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Kütahya il genelinde daha yeşil bir doğa oluşturmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Kütahya il merkezine bağlı Soğukçeşme, Ahmetoğulu, Akpınar, Yazlıca, Yenikızılcaören, Hamidiyekızılcaören, Işıkkara, Yenikaracaören, Sobran ve Sofça köylerini kapsayan  Porsuk Barajı Mikrohavzası ÇEM Projesi kapsamında fidanlar toprakla buluşturulacak. 21.215 ha alanda uygulanacak olan proje çerçevesinde çalışmalar sürerken, ekskavatörlerle grodoni şeklinde toprak işleme (buror teras) yapılarak hazırlanan sahada ilk  etapta 500 adet ehrami karaçam sahaya dikilecek.

Sahada yapılan çalışmaları Kütahya Orman İşletme Müdürü Ali Rıza Erdem ile birlikte yerinde inceleyen Bölge Müdürü Hasan Keskin; Porsuk Barajı Mikrohavzası Entegre Rehabilitasyon Projesi çerçevesinde yapılan çalışmaların önemine değinerek, 10 köyün yer aldığı mikrohavzada  ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra gelir getirici ve refah arttırıcı faaliyetlerin de yapılarak, doğal kaynaklar üzerindeki baskının hafifletileceğini belirtti.

Bölge Müdürü Hasan Keskin; erozyonun önlenmesi ve sel tehlikesinin azaltılması, bozulmaya uğramış ormanların rehabilitasyonu, orman içindeki meraların iyileştirilmesi, orman, mera, tarım ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımının sağlanması, çölleşme, iklim değişikliği ile mücadele ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik faydalar elde etmek amacı ile uygulamaya alınan proje ile topyekûn kalkınmayı hedeflediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Keskin; bu yıl proje çerçevesinde 100 Ha. sahanın programa alındığını belirterek, 40 Ha.'lık sahada İlkbaharda, 60 Ha.’lık sahada  ise sonbaharda dikim yapılacağını ve toplamda sahaya 26 bin 500 adet fidanın dikilmesinin planlandığını dile getirdi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği