Porsuk Baraj Gölüne Yayın Balığı yavruları bırakıldı
300x250

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü"Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi" kapsamında üretilen 3 BİN Adet Avrupa Yayın Balığı (Silurus glanis) yavrusunu suyla buluşturdu.

     Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüzce (BSGM) yürütülen "Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi" kapsamında Antalya Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsünce, Türkiye'de ilk kez kitlesel olarak üretilen Avrupa Yayın Balığı yavrusu Porsuk Baraj gölüne salındı.

     Proje kapsamında ilk kez kitlesel üretimi gerçekleştirilen yayın balığı yavrularının aralarında Kütahya'nın da bulunduğu 7 ilde 7 kaynağa bırakılacağını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık yayın balığının en büyük boya ulaşabilen tatlı su balıklarından biri olduğunu, balık boyunun 3 metre ağırlığının ise 200 kiloya kadar ulaşabildiğini, lezzeti nedeniyle de tercih edildiğini söyledi. 

    İl Müdürü Özçalık; Porsuk Baraj Gölü'nün bu balığın doğal yaşam alanlarından biri olduğuna dikkati çekerek, balıkçılarımızın yayın balığının avlanma boylarına dikkat ederek, gelecek nesillere aktarılması konusunda özverili davranmalarını istedi.

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği