Pazar yerlerinde “HES Kodu” uygulaması başlıyor
300x250

 

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbir ve önlemlere bir yenisi daha eklendi. 7 Aralık Pazartesi günü itibarıyla Kütahya’da tüm pazar yerlerinde “HES Kodu” uygulaması başlıyor.

Testi pozitif çıkanlar, temaslı olanlar, karantinada olması gerekirken kuralları ihlal edenler ve risk durumlarıyla ilgili takip sistemi olan HES uygulamasından kod almayanlar pazar yerlerine alınmayacak.

Koronavirüs salgınının yayılımını önlemek, toplum sağlığını korumak amacıyla 7 Aralık Pazartesi gününden itibaren Kütahya’daki pazar yerlerine Hayat Eve Sığar koduyla (HES) girilebilecek.

Kütahya Valiliği koordinasyonunda başlatılan uygulama kapsamında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen özel güvenlik görevlileri pazar yeri girişlerinde vatandaşa ve esnafa HES Kodu sorgulaması yapacak.

Peki HES Kodu nasıl alınır?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden, "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklanarak ve kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturuluyor. Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor.

SMS yöntemi ile HES kodu nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.

HES uygulaması nasıl indirilir?

"Hayat Eve Sığar" uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor. Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

 

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği