PANDEMİ SÜRECİNDE KSBÜ FARKI
300x250

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitemiz (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi sürecinde verdiği hizmet ile farkını ortaya koydu. Bu süreçte hem Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen ortak çalışmalar hem de kendi bünyesinde oluşturduğu bilim kurulunun özgün tedavi yöntemleri sayesinde başarılı bir grafik çizdi.

T.C. Sağlık Bakanlığı KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi sürecinde başarılı bir grafik çizdi. KSBÜ Hastanesinin gerçekleştirdiği verimli tedavi yöntemleri sayesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığını yenenler, ulusal medyada kendinden söz ettirdi. Son olarak 4 aylıkken Kovid- 19’a yakalanan Adnan bebeğin iki aylık başarılı tedavi yöntemi, başta TRT olmak üzere birçok ulusal televizyon kanalında gösterildi. KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bu başarısı birçok nedene bağlı. Bunların başında T.C. Sağlık Bakanlığının önerdiği tedavi protokollerinin uygulanması ve KSBÜ Hastanesi kapsamında oluşturulan bilim kurulunun özgün tedavi yöntemlerinin gerçekleştirilmesi sayesinde gibi nedenler bulunuyor.

“HASTANEMİZE ALANINDA BAŞARILI AKADEMİSYENLER KAZANDIRILDI”

Konuyla ilgili açıklama yapan KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Orhan Özatik, “Bu süreci başarıyla yönetmemizin en büyük nedenlerin başında, KSBÜ Rektörümüz Prof. Dr. Vural Kavuncu’nun alanında başarılı doktorları hastanemize kazandırması.” diye altını çizerek, şöyle devam etti: “T.C. Sağlık Bakanlığımızın önerdiği tedavi protokollerini uygulamaktayız. Bunun dışında hastanemiz kapsamında oluşturduğumuz bilim kurulu ile özgün tedavi yöntemleri uygulamaktayız. Bu tedavi yöntemleri sayesinde birçok hastamız virüsten kurtulup, sağlığına kavuştu. Bu başarıda Üniversitemizdeki akademisyen hocalarımız ile Sağlık Bakanlığına bağlı hekimlerin birlikte uyum içinde ve koordineli çalışmaları çok değerliydi. Özellikle KSBÜ kadrosunun artmış olması bu dönemin herhangi bir hekim eksikliği yaşamadan rahat bir şekilde geçirilmesinde yardımcı oldu.”

“TÜM İLÇELERİMİZDEKİ HASTALAR MERKEZDE TEDAVİ EDİLDİ”

Özatik, Kütahya’nın tüm ilçelerindeki hastaları KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi ettiklerini ifade ederek, “Hastanemizde bulunan başarılı doktorlarımız sayesinde olumlu bir tablo çiziyoruz. Kütahya merkez ve tüm ilçelerindeki koronavirüslü hastalarımızı burada tedavi ediyoruz. Yoğun bakım ünitemizde herhangi bir sorun yok. Solunum cihazı ihtiyacımız yok. Koruyucu tıbbi ekipman, tıbbi malzeme ve ilaç sıkıntısı hiç yaşamadık. İstediğimiz sayıda olmak üzere kendi testimizi yapabiliyoruz. Kovid-19 hastaları için gerek hastanede ayırdığımız yataklı servis, gerekse de yoğun bakım yatağı açısından da hiç güçlük çekmedik. Kullanım oranları toplam kapasitemizin yüzde 20’sini hiçbir zaman geçmedi. Çevre illere de destek oluyoruz. Kısacası her şey kontrol altında.” dedi.

“KÜTAHYA’DA SÜREÇ ÇOK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE YÖNETİLDİ”

Özatik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kütahya’da süreç çok başarılı bir şekilde yönetildi. Daha salgının başında koordinasyon toplantıları ile çeşitli simülasyonlar yapıldı, tüm hasta sayısı olasılıklara göre de hazırlığımızı yapmıştık. Çok şükür ki öngörümüzün en alt sınırlarında kaldık. İleri kademelerde uygulamalara ihtiyaç kalmadı. Dünya ve Türkiye’deki süreci yakından takip ediyor, analizler yapıyoruz. Bunun için hastanede oluşturduğumuz bilim kurulu ekibimiz yönetim kararlarımız için önemli destek sağladı. Ayrıca Türkiye’nin ilk pandemi konuk evi Kütahya’da açıldı. KSBÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemiz, Pandemi Konuk Evine dönüştürüldü. Burada PCR testi pozitif olup, evde izolasyonda kalması gereken hastalarımızı misafir tutuyoruz. Yani önemli sayıda Kovid-19 hastasını mahallelerine, köylerine göndermek yerine burada gözlem altında tutuyoruz. Bulaşı riskini en aza indirmiş olduk. Pandemi Konuk Evi Projesi Türkiye’de bir ilk oldu.”

728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Kütahya Nöbetçi Eczaneler

Anket

150x150
150x150

E-Bülten Aboneliği